Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών -με του Μαγιού τις ομορφιές- στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σάββατο 5 Μαΐου| 20:30 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 Αθήνα

 

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών είναι μια νέα συµφωνική ορχήστρα που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016, με σκοπό να ασχοληθεί συστηµατικά µε τη νεοελληνική έντεχνη µουσική δηµιουργία.

Έθεσε ως κύριο στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και να προβάλλει τη µουσική η οποία δηµιουργήθηκε κατά τον 19ο, τον 20ό και 21ο αιώνα από έλληνες συνθέτες.Τώρα, με μια δημιουργική συνύπαρξη ελλήνων και γερμανών συνθετών, καλωσορίζει τον ομορφότερο μήνα του χρόνου.

Επιστρέφοντας η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης -το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 20:30- παρουσιάζει ένα συμφωνικό έργο του Νίκου Χριστοδούλου και τρία τραγούδια του Γιώργου Ζερβού σε ποίηση Γερμανών ποιητών, αλλά και δύο τραγούδια τού Ρόμπερτ Σούμαν, σε επεξεργασία για φωνή και ορχήστρα.

Σολίστ είναι η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Χριστοδούλου, ολοκληρώνεται με ένα έργο καθοριστικό για την ιστορία της ευρωπαϊκής μουσικής και του ευρωπαϊκού πνεύματος, γενικότερα: την «Ηρωική Συμφωνία» του Μπετόβεν, σε πρώτη εκτέλεση από τη Φιλαρμόνια.

Το πρόγραμμα

 

-Νίκος Χριστοδούλου: Ο μεγάλος χορός των γερανών στο Κούλαμπεργκ
-Ρόμπερτ Σούμαν: Δύο τραγούδια (ενορχήστρωση Ν. Χριστοδούλου)
Ι. Auf einer Burg
II. Muttertaum

-Γιώργος Ζερβός: Τρία τραγούδια (σε ποίηση Trakl, Nietzsche, Rilke) για μεσόφωνο και ορχήστρα
I. Untergang
II. Das Lied der Schwermut
III. An die Musik
Σολίστ: Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος

Λούντβιχ Μπετόβεν: Συμφωνία αρ 3 σε Μι ύφεση μείζονα, «Ηρωική»
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χριστοδούλου.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 5,00 ευρώ
Το μειωμένο εισιτήριο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ άνω των 65 / ομάδες δέκα (10) ατόμων και άνω.


Πηγή

Top