Εργαστήριο με τον Σπύρο Μάνεση «Το πιάνο στην τζαζ»

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 
Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 364
Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Η ζωή είναι σαν την τζαζ: είναι καλύτερη όταν αυτοσχεδιάζεις 
Τζορτζ Γκέρσουιν

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής δεν αγαπούν μόνο το πιάνο, αγαπούν και την τζαζ. Αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία, “πίνετε νερό στο όνομα” του μέγιστου Τζορτζ Γκέρσουιν και είστε νέος μουσικός της τζαζ ή κλασικός πιανίστας, τότε αξίζει να παρακολουθήσετε το τετραήμερο σεμινάριο με θέμα «Το πιάνο στην τζαζ: Συνοδεία και Αυτοσχεδιασμός». 
Το σεμινάριο για τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του πιάνου στην τζαζ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον διακεκριμένο πιανίστα Spyros Manesis, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς της τζαζ, καθώς και σε κλασικούς πιανίστες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πιάνο ως όργανο της τζαζ. Ο ρόλος του πιάνου στην τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός και ζητήματα τεχνικής του οργάνου, είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί το σεμινάριο. Παράλληλα θα επιχειρηθεί μια γνωριμία με τα κυρίαρχα ρεύματα της ιστορίας της τζαζ με έμφαση στην αισθητική τους διάσταση.

Πληροφορίες / εγγραφές: 213 088 5742 
• Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Σπύρος Μάνεσης 
• Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20 συμμετέχοντες
• Ημερομηνία υλοποίησης: 10, 11 Νοεμβρίου 

facebook event

Top