Eργαστήριο: Boomwhackers: χρωματιστοί μουσικοί σωλήνες

Boomwhackers: χρωματιστοί μουσικοί σωλήνες

Ελισσάβετ Περακάκη και Μαρίνα Μίντζα
17/3/2018
17:00 – 19:00
Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας – Αδριανού 1 & Αλέκου Παναγούλη, 142 34 Νέα Ιωνία Αττικής

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 1ης Προσυνεδριακής Ημερίδας του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα, και έχει θέμα: «Νέες εκπαιδευτικές προτάσεις στη μουσική εκπαίδευση»

 

Περιγραφή

Boomwhackers: χρωµατιστοί µουσικοί σωλήνες που βοηθούν µικρούς και µεγάλους να µάθουν µουσική Στο εργαστήριο θα παίξουµε µε τους ρυθµούς, τη µελωδία και την αρµονία χρησιµοποποιώντας boomwhackers και άλλα κρουστά. Επιπλέον θα συζητηθούν θέµατα οργάνωσης του µαθήµατος και διαχείρισης

 

Βιογραφικά

Μαρίνα Μίντζα είναι εκπαιδευτικός µουσικής-µουσικοπαιδαγωγός. Είναι απόφοιτος του τµήµατος Μουσικών Σπουδών Αθήνας (2005) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Πτυχίο Φούγκας) από το Ωδείο N.Σκαλκώτας. Έχει σπουδάσει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος του Επιµορφωτικού Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής και Δηµιουργικής Εκπαίδευσης «ΑΝΙΜΑ» (2008-2010). Το 2014 έλαβε το πιστοποιητικό εξειδίκευσης του προγράµµατος : «Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή» από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας. Διδάσκει Μουσική στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση από το 2005 έως σήµερα και µουσικοκινητική αγωγή στο Δηµ. Ωδείο Ζωγράφου. Το διάστηµα 2001-2010 απασχολήθηκε ως µουσικοπαιδαγωγός στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση, σε κατασκηνώσεις και προγράµµατα καλοκαιρινής δηµιουργικής απασχόλησης. Κατά το διάστηµα αυτό, έχει συµµετάσχει ως εισηγήτρια σε παιδαγωγικές συναντήσεις για τους Μουσικούς Πρωτοβάθµιας Β’ και Γ΄ Αθήνας και σε πολιτιστικά φεστιβάλ ως εµψυχώτρια εργαστηρίων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος µουσικοπαιδαγωγικών σεµιναρίων και εργαστηρίων, εστιάζοντας τα τελευταία χρόνια στα αφρικάνικα κρουστά, τη µαρίµπα και body percussion. Το 2018 εκδόθηκε το βιβλίο που έγραψε µε την Ελισσάβετ Περακάκη «Παιχνίδια µε τους µουσικούς σωλήνες Bommwhackers» (Fagotto, 2018).

Η Ελισσάβετ Περακάκη είναι διδάκτορας (2009) και απόφοιτος (1997) του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών Αθήνας. Υπηρετεί την εκπαίδευση από το 1998 ως εκπαιδευτικός µουσικής και έχει συνεργαστεί µε ωδεία και µουσικές σχολές, καθώς και µε τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» (περιγραφές ελληνικών, αγγλικών και γερµανικών βιβλίων). Έρευνές της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά (ελληνική και αγγλική γλώσσα), ενώ συµµετέχει µε επιστηµονικές ανακοινώσεις και εργαστήρια σε µουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας του «Σχεδιάζοντας το σχολικό µάθηµα Μουσικής» (Fagotto, 2008), του οδηγού «Παίζοντας µουσική µε τα Boomwhackers» (Fagotto,2009) και συν-συγγραφέας του «Παιχνίδια µε τους µουσικούς σωλήνες Boomwhackers» (Fagotto, 2018). Διατηρεί το ιστολόγιο: Perakaki.wordpress.com.

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

Top