Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας-1ος Κύκλος 2017-2018

Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους / Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017

Ο φετινός πρώτος κύκλος του επιτυχημένου θεσμού έχει τίτλο «Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους» και περιλαμβάνει 7 δύωρα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν κάθε Τετάρτη απόγευμα (18:00 – 20:00) από 25 Οκτωβρίου έως και 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Σκοπός των σεμιναριών αυτού του κύκλου είναι να γνωρίσουν στο γενικό κοινό τα χαρακτηριστικά των μουσικών οργάνων, την ιστορία τους και το ρεπερτόριό τους. 
 

«Φλάουτο: η προέκταση της αναπνοής», Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου (Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό της εισηγήτριας

«Ωωω, το βιολοντσέλο! Μια περιήγηση στον κόσμο του αγαπημένου εγχόρδου», Ισίδωρος Σιδέρης (Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Κλαρινετοpedia!», Σπύρος Μουρίκης (Τετάρτη  8 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Ο ρόλος των κλασσικών κρουστών στη συμφωνική ορχήστρα», Σπύρος Λάμπουρας (Τετάρτη  15 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Πως γεννιέται ένα βιολί – Δυσκολίες εκμάθησης και ουτοπία της ιδανικής εκτέλεσης ενός έργου», Κώστας Παναγιωτίδης (Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Τρομπέτα: ένα όργανο διαχρονικό», Νίκος Ξανθούλης (Τετάρτη  29 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Μια διαφορετική προσέγγιση της άρπας με πεντάλ», Μαρία Χριστίνα Χάρπερ (Τετάρτη  6 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό της εισηγήτριας

«Ταξιδεύοντας με το πιάνο», Ναταλία Μιχαηλίδου (Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00) 
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό της εισηγήτριας

Κόστος συμμετοχής: 50€/35€ φοιτητικό για το σύνολο του εργαστηρίου, 10€/8€ φοιτητικό ανά σεμινάριο. 
Απαραίτητη η εγγραφή.
Εγγραφές: Από 4 Οκτωβρίου, 10:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά στη φόρμα εγγραφής 
Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 775

Το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας, που  εγκαινιάζει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη δια βίου μάθηση, κάτι που εξηγεί και την αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων που κάθε χρόνο σημειώνεται. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό που αγαπάει την έντεχνη μουσική και θα ήθελε να αποκτήσει γενικές γνώσεις, ώστε να την κατανοήσει και να την εκτιμήσει σε βάθος. Μπορεί επίσης να προσφέρει σφαιρική γνώση για τη μουσική σε φοιτητές ή επαγγελματίες από άλλους χώρους του πολιτισμού. Τα σεμινάρια του κύκλου, που συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Για την εγγραφή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το ζητήσουν κατά την εγγραφή τους.

Ο θεσμός εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και στηρίζεται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες για την εγγραφή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής είτε επί τόπου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 10:00 έως 16:45 και Τετάρτη από 10:00 έως 19:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της Αίθουσας.

Κατά την ηλεκτρονική εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα εγγραφής καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής του κόστους για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο.  Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμόπου δίνεται στη φόρμα εγγραφής ή με πληρωμή στο ταμείο της Βιβλιοθήκης εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης εγγραφής. Ειδικότερα όσον αφορά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό ο καταθέτης θα πρέπει να σημειώσει στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του και τη λέξη Εργαστήριο

 Διαβάστε τον κανονισμό του Εργαστηρίου.

 

 

Top