The Happy Hour Choir Vol.2: Ένα εργαστήρι για την ανθρώπινη φωνή στην Κύπρο

21 έως 26 Ιουλίου
Κάτω Δρυς, Λάρνακα, Κύπρος

Κάθε φωνή είναι μοναδική. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες της φωνής μας και να πειραματιστούμε με αυτήν με δημιουργικό τρόπο. Το εργαστήρι εξερευνά τις δυνατότητες και τα όρια της ανθρώπινης φωνής, αντιμετωπίζοντάς την σαν μουσικό όργανο. Ξεκινώντας από απλά φωνητικά σχήματα, θα σχηματίσουμε μία ορχήστρα από φωνές, την “The Happy Hour Choir”. Η “The Happy Hour Choir” είναι μία ορχήστρα που μεταμορφώνεται σε όχημα για ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής. Μια ορχηστρική σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι, ένα τραγούδι από τη Λιλιπούπολη, μια μελωδία από τις ορχήστρες του Αραβικού κόσμου, ένα Βουλγάρικο πολυφωνικό τραγούδι, ένα Ινδικό ρυθμικό σχήμα, ένα παραδοσιακό τραγούδι από τα Δωδεκάνησα, μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για τον επόμενο μουσικό σταθμό.

Το εργαστήρι είναι ταυτόχρονα και ένα πείραμα για το πώς συμμετέχουμε σε ένα σύνολο, πώς συμβάλλουμε με τα προτερήματα και τις αδυναμίες μας σε ένα αποτέλεσμα ομαδικό, ανακαλύπτοντας τη δύναμη της φωνής μας μέσα από την συνύπαρξη με άλλες φωνές. 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να εξερευνήσει τη φωνή του μέσα σε ένα φωνητικό σύνολο, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μουσικούς και μη.

 
Μάρθα Μαυροειδή – Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει πάρει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον Ιωάννη Αρβανίτη. Έχει πάρει πτυχίο Μουσικολογίας από την Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Master’s in Ethnomusicology στο SOAS University Of London, και Master’s in Contemporary Music Through Non-Western Techniques στο Conservatorium Van Amsterdam. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες (Eliza Carthy, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Απέργης, Haig Yazdjian, Ross Daly, Στάθης Κουκουλάρης, Κώστας Θεοδώρου, Χειμερινοί Κολυμβητές, Nedyalko Nedyalkov, Stian Carstensen, Yurdal Tokcan). Με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο έχουν δώσει συναυλίες στην Αμερική, την Σουηδία, την Ισπανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα, και συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση WOMEX το 2012. 

Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (Pink River, Tomorrow already, Princess’ taste, Ο Ξεναγός), ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου (Bull, 7 trax, Μεταπολίτευση, Το μαντρόσκυλο, Vacchai, Τσέχωφ και Όλγα, Ο παπαγάλος, M, Lady R), και έχει εκδόσει τέσσερις δίσκους (Ο κήπος της Ρίλα, Πορτάκι, Αγιωργίτικο, Η κλωστή και το βελόνι). Έργα έχουν γράψει για αυτήν οι συνθέτες Γιώργος Κουμεντάκης, Γιώργος Χατζημιχελάκης, και Katarzyna Arnhold. Συμμετείχε στην όπερα “Η Φόνισσα” του Γιώργου Κουμεντάκη συντονίζοντας το Πολυφωνικό Κουαρτέτο. Έχει συνεργαστεί με χορωδίες και φωνητικά σύνολα τραγουδώντας, συνθέτοντας και διασκευάζοντας μουσική για φωνές a capella. Έχει διδάξει Βαλκανικό πολυφωνικό τραγούδι στο Μουσικό Χωριό, και  τροπικό αυτοσχεδιασμό στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Η Ροδιά” στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.

Αίτηση Συμμετοχής Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2018

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου
Περίπου 30 ώρες, πρωϊνές και απογευματινές συναντήσεις

Κόστος Συμμετοχής:
€175 – Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήρι
€215 – Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήρι και πέντε μεσημεριανά γεύματα από το εστιατόριο “Το Σπίτι των Ανέμων”.
** Το κόστος συμμετοχής θα συμπεριλαμβάνει και μία ονομαστική τριήμερη πρόσκληση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2018. Ισχύει μόνο για εγγραφές που θα πληρωθούν μέχρι την 31η Μαϊου 2018.

Διαμονή:
Δωρεάν ελεύθερος κατασκηνωτικός χώρος (με ντους και τουαλέτες)
Αγροτουριστικά καταλύματα προς ενοικίαση

Επικοινωνία: (+357) 99735225, info@louvana.com.cy

Ακύρωση εγγραφής με επιστροφή χρημάτων μέχρι τις 5 Ιουλίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Top