Εορταστικός Δεκέμβριος στο Μουσείο Ηρακλειδών

Παιδικά Εργαστήρια στο Μουσείο Ηρακλειδών / Ηρακλειδών 16, Θησείο

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Tο Μουσείο μετατρέπεται σε Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δώρων. Οι μικροί μας φίλοι και οι συνοδοί τους, ας σηκώσουν τα μανίκια γιατί τους περιμένει δουλειά και ένας σωρός οικολογικών δημιουργιών στο CHRISTMAS GIFT FACTORY που στήνει η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη.

Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων δώρων για μικρούς και μεγάλους
Για παιδιά 4-8 ετών (και τους συνοδούς τους)

 Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

Το Μουσείο Ηρακλειδών ζεσταίνει τις… μηχανές του και σας προσκαλεί σε ένα «οικολογικό εργοστάσιο» πρωτότυπων δημιουργιών! 

Μικροί και μεγάλοι, φτιάχνουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα δώρα, μεταμορφώνοντας χρηστικά αντικείμενα σε φανταστικά πλάσματα και δημιουργώντας τρισδιάστατα έργα από ανακυκλώσιμα υλικά. 

Στο Christmas Gift Factory, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της τέχνης και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με το χώρο των εικαστικών τεχνών, μέσα από την εξερεύνηση και τον πειραματισμό με ποικίλα υλικά και τεχνικές.
Το εργαστήριο έχει ως στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών και, ταυτόχρονα, αποτελεί μία θαυμάσια αφορμή για να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο, μικροί και μεγάλοι.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια

Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός

————————————————

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Δεν θέλουμε πινέλα, θα ζωγραφίσουμε τα Χριστούγεννα με το μουστάκι του Νταλί! Πάλι η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη, θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από το έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά>
Για παιδιά ηλικίας 6 – 10 ετών

 
Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».
Φέτος τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δημιουργούν εντυπωσιακά έργα, εμπνευσμένα από τις δημιουργίες του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί.
Ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο «βασιλιάς» του σουρεαλισμού με το λεπτό, γραμμωτό μουστάκι, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα και μια πολύ εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης τέχνης. Στο εργαστήρι αυτό, δανειζόμαστε για λίγο το καλλιτεχνικό μουστάκι του, το φοράμε για να απογειώσουμε τη φαντασία μας και το κάνουμε πινέλο για να ζωντανέψουμε στο χαρτί ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο τοπίο! 
  
Έτσι, εμπνεόμαστε από τις υπέροχες κάρτες, τα εξώφυλλα περιοδικών, και τις αφίσες που δημιούργησε ο διάσημος ζωγράφος με θέμα τα Χριστούγεννα, και μέσα από τον πειραματισμό με ποικίλα υλικά και τεχνικές, απελευθερώνουμε τη φαντασία μας και συνθέτουμε ένα μοναδικό έργο μεικτής τεχνικής.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια

Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός

—————————————————————

27 Δεκεμβρίου μέχρι την 5η Ιανουαρίου

Στην οδό Ηρακλειδών θα αντηχεί το ρα παμ παμ παμ, x-mas camp!

«ΡΑΜ ΠΑΜ ΠΑΜ ΠΑΜ, X-MAS CAMP»
ΤΕΤΑΡΤΗ 27, ΠΕΜΠΤΗ 28, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 >

& ΤΡΙΤΗ 2, ΤΕΤΑΡΤΗ 3, ΠΕΜΠΤΗ 4, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

Ψυχαγωγία, περιπέτεια, γέλιο και χαρά υπόσχεται το Μουσείο Ηρακλειδών στους μικρούς του φίλους, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών και βιωματικών εργαστηρίων. 

Στο «ραμ παμ παμ παμ, x-mas camp» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πως γιορτάζεται το Δωδεκαήμερο σε όλο τον κόσμο μέσα από αφηγήσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να δημιουργήσουν τις δικές τους γιορταστικές κατασκευές και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και των μαθηματικών παίζοντας και διασκεδάζοντας. 

Μέσα σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικώνεικαστικών και μουσειοπαιδαγωγών, οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν χαρούμενες και δημιουργικές χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

Το «ραμ παμ παμ παμ, x-mas camp» πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των εποχικών σχολικών διακοπών από τις 9:00 έως τις 16:00. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε: 

i. Πρόγραμμα 3 ημερών (27, 28, 29/12/2017)
ii. Πρόγραμμα 4 ημερών (2, 3, 4, 5/1/2018)
iii. Συνολικό πρόγραμμα 7 ημερών

Το πρόγραμμα είναι ολοήμερο, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών και οργανώνεται σε ολιγομελή τμήματα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό ανά τμήμα. Όλα τα γεύματα (κολατσιό & μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, ενώ το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά. 

Σχεδιασμός και Οργάνωση: Μάριον – Εμμανουέλα Μανιού 
Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Άρης Μαυρομμάτης & Αποστόλης Παπανικολάου 

Διασκεδαστικά ΜαθηματικάΙωάννης Λαζάρου – Αρετή Ευσταθίου 
-Εκπαιδευτική Ρομποτική: 
Stem Education
-Εικαστικές δημιουργίες: Ελένη Παπαδάκη
-Λαογραφία & Τέχνη: Ρωξάνη Γιάννου 
-Μουσικό Παιχνίδι: Novelvox (Ειρήνη Περσίδου)
-Μουσειοπαιδαγωγοί: Χριστίνα Μεϊμαρίδη – Σταυρούλα Καραμπίνα

 

 

Top