Ένας μίμο την ημέρα, τον θυμό τον κάνει πέρα

Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν θυμό και οργή, όπως ακριβώς και οι ενήλικες. Πολλές φορές μπορεί η αιτία του θυμού τους να μας φαίνεται υπερβολική ή ακόμη και ασήμαντη, για το ίδιο το παιδί ωστόσο ο θυμός του έχει σημασία και εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε τα συναισθήματά του και να το βοηθήσουμε να τα διαχειριστεί. Ο θυμός δεν πρέπει να ενοχοποιείται, πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται.

Παιχνίδια που θα βοηθήσουν το παιδί να διαχειριστεί το θυμό του

για παιδία από 3+

Από το θυμωμένο λιοντάρι στη σοφή κουκουβάγια

Ζητάμε από το παιδί να φορέσει τη μάσκα με το λιοντάρι και να υποδυθεί το άγριο αυτό ζώο. Μπορεί να τρέξει πάνω κάτω, να φωνάξει δυνατά, να ανέβει σε κρεβάτια, να δείξει τα δόντια του κ.λπ. αρκεί να μην πειράξει κανέναν. Στη συνέχεια αφού εκτονωθεί για κάποια ώρα του ζητάμε να φορέσει τη μάσκα με τη ζέβρα και να την υποδυθεί. Τώρα μπορεί να  συμπεριφερθεί πιο ήπια, να δείξει πως απολαμβάνει μια ηλιόλουστη μέρα στην Αφρική μαζί με την αγέλη της, να τρέξει με χάρη κ.λπ. Στο τέλος λέμε στο παιδί να φορέσει τη μάσκα της κουκουβάγιας και να υποδυθεί το σοφό αυτό ζώο. 

Μάσκες με ζώα

 

Ο Μίμο το τέρας τα βάζει με τον άγριο θυμό

Ζητάμε από το παιδί να ζωγραφίσει αυτό που το έκανε να θυμώσει ή αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας να το γράψει σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια πρέπει να το τοποθετήσει στον μίμο και να κλείσει το φερμουάρ. Στο μεταξύ μπορούμε να του βάλουμε χαλαρωτική μουσική να παίζει από πίσω όσο διαρκεί η διαδικασία που ζωγραφίζει ή γράφει το παιδί ή εναλλακτικά να παράγουμε τον χαλαρωτικό ήχο της βροχής με ένα rainstick. Αφού τελειώσει και έχει ηρεμήσει συζητάμε με το παιδί για την αιτία του θυμού του και βρίσκουμε μαζί λύσεις για το τι μπορεί να κάνει κάθε φορά που του συμβαίνει αυτό.

Μίμο το τέρας

Δωρεάν έξοδα αποστολής

Top