Ας μάθουμε περισσότερα για την “Κοινοτική μουσική” και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Μουσική και Κοινωνία», Ειδίκευση «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινοτική Μουσική» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (www.uom.gr/mmk), σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 11.00  – 14.00, τη διάλεξη – συζήτηση του Παναγιώτη Τσιρίδη, παιδαγωγικά υπεύθυνου του προγράμματος El Sistema Greece στο πλαίσιο διαλέξεων του ΠΜΣ «Μουσική και Κοινωνία».

Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο communitymusic.uom@gmail.com

 

«Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη τροφής και στέγης. 
Φτώχεια είναι το να αισθάνεσαι Κανένας,το να στερείσαι ταυτότητας. Η μουσική, το να είσαι πρωταγωνιστής σε μια ορχήστρα, το να παίζεις, να τραγουδάς, δημιουργεί μια αυτοεκτίμηση, μια υγιή και ωραία περηφάνια που σε βγάζει από τη φτώχεια»

(Jose Antonio Abreu, Ιδρυτής του EL SISTEMA)

φωτογραφίες από facebook el sistema greece

 

O Παναγιώτης Τσιρίδης είναι συντονιστής παιδαγωγικού έργου του El Sistema Greece από το 2017. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας «Λόγου Παίγνιον». Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικότερο βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.panayiotistsirides.gr.

H Λήδα Στάμου είναι καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική και Κοινωνία» στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι επίσης επιστημονικά υπεύθυνη του έργου «Μουσική και πολιτισμός στην υπηρεσία της υγείας, της ευζωίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης», επίσης του προγράμματος Baby Artist, και των προγραμμάτων επιμόρφωσης «Μουσική και Τέχνη με Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ιστοσελίδα ΠΜΣ: https://www.uom.gr/mmk
Διευθύντρια ΠΜΣ: Λήδα Στάμου,  Καθηγήτρια
Γραμματεία ΠΜΣ: κ. Μαρία Παπανικολάου, τηλ. 2310891209,
email: mms@uom.edu.gr






Top