Eκδήλωση με θέμα: Αποκωδικοποίηση της μουσικής του ρεμπέτικου

Διοργάνωση ημερίδας από το Ρεμπέτικο φόρουμ

Το ρεμπέτικο φόρουμ διοργανώνει ημερίδα για το αστικό λαϊκό τραγούδι: Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι εξέχοντες μουσικοί, δάσκαλοι να πούμε καλύτερα, του αστικού λαϊκού τραγουδιού που έχουμε συνηθίσει να λέμε Ρεμπέτικο, έχουν παρατηρήσει ότι ο τροπικός χαρακτήρας των τραγουδιών αυτών δεν παραμερίστηκε, όταν μέσα στη δεκαετία 1930 η μέχρι τότε «πρωτοκαθεδρία» του Σμυρναίικου έδωσε τη θέση της στους μπουζουκομπαγλαμάδες του Πειραιώτικου Ρεμπέτικου.
Σκεφτήκαμε λοιπόν να βρούμε έναν κατάλληλο τρόπο ώστε να αναλυθεί με επάρκεια το φαινόμενο αυτό και έτσι, μπορούμε να ανακοινώσουμε με ευχαρίστηση ότι την:

Κυριακή, 2 του Απρίλη και ώρα 10.30 το πρωί

θα ξεκινήσει μία εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), Ακαδημίας 20, Αθήνα με θέμα:

Αποκωδικοποίηση της μουσικής του ρεμπέτικου: Το πρίσμα της τροπικής προσέγγισης. 

Το θέμα θα προσεγγιστεί με τις εισηγήσεις τριών καταξιωμένων μουσικών που έχουν ήδη ασχοληθεί με το φαινόμενο αυτό, των (κατ’ αλφαβητική σειρά) Ευγένιου Βούλγαρη, Σπύρου Γκούμα και Δημήτρη Μυστακίδη.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή του ακροατηρίου και η εκδήλωση θα κλείσει με μία μικρή εκπαιδευτική συναυλία των τριών εισηγητών.

Το ρεμπέτικο φόρουμ ζητά τη βοήθειά σας για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Top