«Μουσικές της μνήμης και του φωτός!» Ένα διήμερο για την ελληνική μουσική παράδοση

Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κήπος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων 
Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1, Πλάκα
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, με το θερινό Ηλιοστάσιο και την παραδοσιακή γιορτή του Κλήδονα (οι ημέρες με το περισσότερο φως), έχει συνδεθεί και με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έτσι, το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» έχει καθιερώσει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο μια μεγάλη γιορτή για την ελληνική δημοτική μουσική, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας κληρονομιάς. Το φετινό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί και πάλι στον φιλόξενο Κήπο του Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Θερινές Συναλυλίες των Μαθητών του ΚΕΜΦΑ
Οι μαθητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια δημοτικού τραγουδιού και λαϊκών οργάνων στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» (μια επιμορφωτική δράση που πραγματοποιείται επί 27 συνεχή χρόνια) θα ολοκληρώσουν τον φετινό κύκλο σπουδών με δύο γιορταστικές συναυλίες:

Δευτέρα 25 Ιουνίου, ώρα 19:30
Θα παίξουν οι μαθητές με τους δασκάλους τους στο σαντούρι, την κρητική λύρα, το ούτι, τα κρουστά, το μπουλγαρί και το κρητικό λαούτο, το δημοτικό τραγούδι. Θα τραγουδήσει η Χορωδία του ΚΕΜΦΑ, με την επιμέλεια της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη, με συνοδεία από ορχήστρα μαθητών της Σχολής και θα παίξει η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Λέσβου, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Βέργου. 

Τρίτη 26 Ιουνίου, ώρα 19:30
Θα παίξουν οι μαθητές με τους δασκάλους τους στο βιολί, την τσαμπούνα, το μαντολίνο, την κιθάρα, το λαούτο (στεριανό και νησιώτικο), το μπουζούκι το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι. Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν τα μέλη της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», με την επιμέλεια του Πέτρου Μουστάκα. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι, με τους μαθητές του λαϊκού κλαρίνου και την Κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα.

facebook event

Φωτογραφία του χρήστη Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης".

Top