Οι διαλέξεις του εργαστηρίου “Μουσική για την ψυχή μας” online

Οι διαλέξεις του φετινού δεύτερου κύκλου του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας με τίτλο “Μουσική για την ψυχή μας” είναι πλέον διαθέσιμες online από το blod.gr για όσους δεν κατάφεραν να τις παρακολουθήσουν.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας, που εγκαινιάζει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη δια βίου μάθηση, κάτι που εξηγεί και την αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων που κάθε χρόνο σημειώνεται. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό που αγαπάει την έντεχνη μουσική και θα ήθελε να αποκτήσει γενικές γνώσεις, ώστε να την κατανοήσει και να την εκτιμήσει σε βάθος. Μπορεί επίσης να προσφέρει σφαιρική γνώση για τη μουσική σε φοιτητές ή επαγγελματίες από άλλους χώρους του πολιτισμού. Τα σεμινάρια του κύκλου, που συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Για την εγγραφή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το ζητήσουν κατά την εγγραφή τους.

Ο θεσμός εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και στηρίζεται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ημερομηνία: 31/01/2018 – 21/03/2018
Διοργάνωση: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής»
Χώρος: Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη


Μουσική και Ιατρική: Βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας – 1η ομιλία
Δρίτσας Αθανάσιος

Μουσική και Ιατρική: Βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας – 2η ομιλία
Δρίτσας Αθανάσιος  

Top