Διαδικτυακό σεμινάριο: Πολυτροπικότητα και τεχνολογικές εφαρμογές στη διδασκαλία τραγουδιού

Συνεχίζεται με την είσοδο στο 2021, το πρόγραμμα του ετήσιου κύκλου του Κρουστόφωνου, μέσω διαδικτύου κι με τις αναγκαίες προσαρμογές, σε νέες εισηγήσεις αλλά και σε βελτίωση τιμών! Σας προσκαλούμε λοιπόν στο σεμινάριο της Μαίης Κοκκίδου και του Γιαννη Μυγδάνη “Πολυτροπικότητα και τεχνολογικές εφαρμογές στη διδασκαλία τραγουδιού (19+1 τρόποι για να το πούμε το τραγούδι)”, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 μέρη, το Σάββατο 23/1 και την Κυριακή 24/1 στις 17:00-21:30 (μεσολαβεί μισάωρο διάλειμμα), μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 
Κόστος: Η τιμή του σεμιναρίου είναι 40€ (+ΦΠΑ) και 30€ (+ΦΠΑ) για προπτυχιακούς φοιτητές, ανέργους και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση).
 
Πληροφορίες και εγγραφές στα 6972222982 και info@kroustophono.gr. Επίσης και στο Fb: Kroustophono Κρουστόφωνο Εργαστήρι Κρουστών.
 
Στο σεμινάριο παρέχονται:
– Εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις
– Βεβαίωση παρακολούθησης είτε μεμονωμένων σεμιναρίων, είτε ετήσιου κύκλου.
 
Περιγραφή σεμιναρίου:
Ένα τραγούδι είναι εξ ορισμού πολυτροπικό καθώς βασίζεται στο πάντρεμα της γλώσσας (στίχοι) με μουσικούς ήχους. Πολλά τραγούδια αφηγούνται ιστορίες και δημιουργούν εικόνες στους ακροατές. Στη μουσική εκπαίδευση, το τραγούδι αποτελεί πηγή ευχαρίστησης, μάθησης και ομαδικότητας. Στο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα:
 
-έρθουν σε επαφή με νέους διαθεματικούς και πολυαισθητηριακούς τρόπους για τη διδασκαλία-μάθηση τραγουδιού που μπορούν να εφαρμόσουν στα μαθήματά τους (προετοιμασία, εξερεύνηση και εισαγωγή στο τραγούδι)
-έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα μαθήματα τους
-εξοικειωθούν με την ειδική ορολογία σχετικά με τα τραγούδια της δημοφιλούς μουσικής, με εστίαση στην τεχνολογία της παραγωγής (verse, chorus, intro, hook, effects, riff)
-γνωρίσουν δημιουργικούς τρόπους διεύθυνσης και επανάληψης του τραγουδιού
-εμβαθύνουν σε διαδικασίες μελοποίησης στίχων ή μουσική επένδυση στίχων
-χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα για διασκευή και παραγωγή τραγουδιού
-κατανοήσουν τους όρους ανάλυσης και ερμηνείας των τραγουδιών σε σχέση με τα μουσικά βίντεο (οπτικοακουστικές αφηγήσεις)
-διερευνήσουν εφαρμογές για την επεξεργασία και δημιουργία βίντεο με τους μαθητές τους
 
Οι προτεινόμενες εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν τόσο στη ζώσα πραγματικότητα της τάξης όσο και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 
-Η Μαίη Κοκκίδου είναι ερευνήτρια στο πεδίο της μουσικής παιδαγωγικής και της μουσικής σημειωτικής. Διδάσκει ως εντεταλμένη λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, με πρόσφατες εκδόσεις: «Μουσικό Βίντεο», «Διδακτική της Μουσικής» και «Η εμψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση» (εκδόσεις Fagotto) και «From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study» (εκδόσεις Ε.Ε.Μ.Ε.). Τα πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη φιλοσοφία της μουσικής εκπαίδευσης και στην πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της μουσικής.
-Ο Γιάννης Μυγδάνης (ΜMus, MSc) είναι διδακτορικός φοιτητής Μουσικής Παιδαγωγικής (E.U.C). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσική Παιδαγωγική (E.U.C.) και στα Πληροφοριακά Συστήματα (Ο.Π.Α), είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών (Ε.Κ.Π.Α.) και διπλωματούχος πιάνου, σύνθεσης και διεύθυνσης χορωδίας. Εργάζεται ως IB Music Teacher στην Ιόνιο
Σχολή και ως καθηγητής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και Ηλιούπολης.
 
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του ετήσιου μουσικοπαιδαγωγικού επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» επισκεφτείτε αυτό το link.
 

Λόγω της συνέχισης των περιοριστικών μέτρων το ετήσιο πρόγραμμα έχει διαφοροποιηθεί . Για επιβεβαίωση των σεμιναρίων που σας ενδιαφέρουν, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας

Γενική διεύθυνση: Μαριάννα Ερκέκογλου και Βίκυ Χουζούρη
Οργάνωση σεμιναρίων: Ναυσικά Θεοδωρίδου και Ακριβή Ερκέκογλου
Επιστημονικά υπεύθυνος-ΜΠ διεύθυνση: Νίκος Θεοδωρίδης
 
Πηγή, facebook event
Top