Διαδικτυακό σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου

Σας προσκαλούμε στο σεμινάριο της Μαίης Κοκκίδου «”Para-para-paradise”: η δημοφιλής μουσική στη μουσική εκπαίδευση», το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ετήσιου επιμορφωτικού κύκλου μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» του Κρουστόφωνου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 μέρη, το Σάββατο 12/12 και την Κυριακή 13/12 στις 16:30-21:00 (μεσολαβεί μισάωρο διάλειμμα), μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 
Η τιμή του σεμιναρίου είναι 50€ και 40€ για φοιτητές, άνεργους και μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση). Το δεκαήμερο πριν την έναρξη του σεμιναρίου οι τιμές διαμορφώνονται σε 55 και 45 ευρώ αντίστοιχα.
 
Πληροφορίες και εγγραφές στα 6972222982 και info@kroustophono.gr. Επίσης και στη σελίδα μας στο Fb: Kroustophono Κρουστόφωνο Εργαστήρι Κρουστών.
 
Στο σεμινάριο παρέχονται:
– Εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις
– Βεβαίωση παρακολούθησης είτε μεμονωμένων σεμιναρίων, είτε ετήσιου κύκλου.
 
Περιγραφή σεμιναρίου:
 
Τα τραγούδια της δημοφιλούς μουσικής είναι αυτόνομα καλλιτεχνικά αντικείμενα με τα δικά τους ιδιαίτερα πολιτισμικά νοήματα, που προσδιορίζουν πτυχές και χώρους της κοινωνικής ζωής. Η διδασκαλία-μάθηση της δημοφιλούς μουσικής ανοίγει νέους δρόμους στον μουσικό γραμματισμό και στη μουσικότητα των μαθητών, καθώς και στον στοχασμό των εκπαιδευτικών για το μουσικοπαιδαγωγικό τους έργο. Βασικά αξιώματα στην ανάλυση και ερμηνεία της δημοφιλούς μουσικής είναι ότι η μουσική μελέτη πρέπει να γίνεται σε ένα πλαίσιο (πολιτισμικό-ιστορικό, κοινωνικό, τεχνολογικό) και να αντλεί από τις εμπειρίες των μαθητών στην καθημερινή τους ζωή.
Η δημοφιλής μουσική στο μάθημα της μουσικής δεν είναι μόνο ένα «άλλο ρεπερτόριο» αλλά συνεπάγεται άλλες πρακτικές διδασκαλίας-μάθησης, όπως είναι το παίξιμο με το αυτί, η πολυτροπικότητα (τα βίντεο των καλλιτεχνών) και η αναφορά σε κώδικες και ιδεολογίες. Στο εργαστήριο θα προσεγγιστούν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από ανάλυση τραγουδιών δημοφιλούς μουσικής και σχετικές μουσικοπαιδαγωγικές εφαρμογές, που υπερβαίνουν το τρίπτυχο ακρόαση-εκτέλεση-δημιουργία.
 
-Η Μαίη Κοκκίδου είναι ερευνήτρια στο πεδίο της μουσικής παιδαγωγικής και της μουσικής σημειωτικής. Διδάσκει ως εντεταλμένη λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, με πρόσφατες εκδόσεις: «Μουσικό Βίντεο», «Διδακτική της Μουσικής» και «Η εμψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση» (εκδόσεις Fagotto) και «From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study» (εκδόσεις Ε.Ε.Μ.Ε.). Τα πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη φιλοσοφία της μουσικής εκπαίδευσης και στην πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της μουσικής.
 
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του ετήσιου μουσικοπαιδαγωγικού επιμορφωτικού κύκλου σεμιναρίων «Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα» επισκεφτείτε το παρακάτω link.
 
Γενική διεύθυνση: Χρήστος και Μαριάννα Ερκέκογλου
Οργάνωση σεμιναρίων: Ναυσικά Θεοδωρίδου και Ακριβή Ερκέκογλου
Επιστημονικά υπεύθυνος-ΜΠ διεύθυνση: Νίκος Θεοδωρίδης
Διοργανωτής: Κρουστόφωνο Εργαστήρι Κρουστών
 
Πηγή, facebook event
Top