Μάρτιος με ποίηση, δημοτικά και κλέφτικα τραγούδια στο ΚΠΙΣΝ

Τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσορίζει την Άνοιξη με παλιές και νέες δράσεις, αλλά κυρίως με μουσική, εγκαινιάζοντας ήχους και μελωδίες, που θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), αλλά και την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, με διασκευές δημοτικών και κλέφτικων τραγουδιών, που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση.

Ο Μάρτιος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μετάβασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στους νέους τους χώρους. Σπουδαίες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους θα έρθουν να συμπληρώσουν, μαζί με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τις εκδηλώσεις του ίδιου του ΚΠΙΣΝ το φάσμα μάθησης, πολιτισμού, ευεξίας, και ψυχαγωγίας που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιθυμεί να παρέχει  σε όλους.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να το γνωρίσουν από κοντά ως συμ-μέτοχοι και όχι μόνο ως  απλοί επισκέπτες.

Συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και θυμόμαστε ότι η ποίηση κρύβεται παντού, με μια μοναδική συναυλία με διασκευές κομματιών από τραγουδοποιούς που δημιούργησαν ποίηση με τους  στίχους τους. 

Λίγες μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου, με έμπνευση την ελληνική μουσική ιστορία και παράδοση, οι Schooligans και το ΚΠΙΣΝ σας περιμένουν σε μια νέα μουσική ανάγνωση παραδοσιακών ήχων και τραγουδιών, γεφυρώνοντας το μουσικό χάσμα διακοσίων ετών. 

Την ίδια ημέρα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια ξεχωριστή διάλεξη από τον Μάνο Στεφανίδη, εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

Παράλληλα, οι μουσικές αναζητήσεις συνεχίζονται τα Σάββατα με την καθιερωμένη ενότητα Music Escapades.

Το Μάρτιο έρχονται στο ΚΠΙΣΝ Έλληνες Πρωτοπόροι της Electronica: ILIOS & Νίκος Βελιώτης (11.3, 21.00) και Μιχάλης Δέλτα (18.3, 21.00).
 
Στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus και τα νέα δρομολόγια Μαρτίου 

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). 

Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.

Πηγή

Top