Body Music

21-23 Ιουνίου | 20:00 – 20:30 | Μουσικός Κήπος, ΚΠΙΣΝ

 

Από την Τετάρτη 21/6 ως και την Παρασκευή 23/6, οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο Μουσικής Σώματος (Body Music Workshop), υπό την καθοδήγηση του Θάνου Δασκαλόπουλου.

Από το Kecak της Ινδονησίας, το Zapateado και τα Palmas του Flamenco, μέχρι το Αφροαμερικάνικο Ηambone και το stepping, το σώμα αποτελεί το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης. Ο συνδυασμός των χορευτικών αυτών αρχών με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, δημιουργούν ένα νέο αυτόνομο μέσο έκφρασης, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ανθρώπινο σώμα για την ταυτόχρονη παραγωγή μουσικής και χορού.

Ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος με αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως βασικός εκπρόσωπος του Βody Μusic στην Ελλάδα, βασίζει τη δουλειά του στην μουσική που εκφράζεται από τους ήχους του σώματος και της κρουστικής κίνησης, παίζοντας και αναμιγνύοντας διάφορα μουσικά στυλ, όπως jazz, funk, afro και latin μαζί με ανατολίτικα και βαλκανικά στοιχεία.

Συντελεστές
Θάνος Δασκαλόπουλος: Χορογραφία / Instructor


Περισσότερα

Top