Σεμινάριο & Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου | 16:00 |  Μουσική Σχόλη “Εστουδιαντίνα”, Νορντάου 12-14, Γκύζη

 

Το δυναμικό γκρουπ “Dimos Vougioukas Gipsy Ensemble” που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, θα βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες ημέρες και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις αίθουσες της “ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ” (Νορντάου 12-14, πλ. Γκύζη), θα πραγματοποιήσει 4ωρο σεμινάριο από τις 16:00-20:00, ενώ στις 20:30 θα ακολουθήσει συναυλία.

Στο σεμινάριο θα διδαχτούν και θα παρουσιαστούν μουσικές φόρμες κυρίως από την Τσιγγάνικη Μουσική της Ρουμανίας καθώς και Ουγγαρίας από τους:

Δήμο Βουγιούκα –ακορντεόν ( αφορά κυρίως τα σολιστικά όργανα) 
Costel Ursulet – τσίμπαλο ( αφορά σαντούρια και ρυθμικά μουσικά όργανα)
Benjamin Clement – κιθάρα 
Zoli Kekenj – κόντρα μπάσο 

Τιμή Συμμετοχής -30 ευρώ (όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο η παρακολούθηση της συναυλίας είναι δωρεάν)

Τιμή συναυλίας -8 ευρώ.

Πληροφορίες: 210-6436358 


Το κουαρτέτο «Dimos Vougioukas Gipsy Ensemble» μάς ταξιδεύει στις τσιγγάνικες μουσικές της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και άλλων χωρών μαζί με τους σπουδαίους συνεργάτες του που έχουν έδρα το Βέλγιο.
Κορυφαίοι σολίστες στο είδος τους όπως ο Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν, ο Costel Ursulet από τη Ρουμανία στο τσίμπαλο, ο Zoli Kekenj από την Ουγγαρία στο κοντραμπάσο και ο Benjamin Clement από το Βέλγιο στην κιθάρα απαρτίζουν αυτό το δυναμικό σύνολο. 
Συνδυάζοντας το πάθος με τη δεξιοτεχνία δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα ηχοχρωμάτων και δυναμισμού που χαρακτηρίζει αυτή τη μουσική.

Top