7 αρχαία παιχνίδια που έχουν φτάσει μέχρι το σήμερα!

Ήταν τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη και στην Αίγυπτο. Σίγουρα παίζατε κι εσείς με μερικά από αυτά. Ποιο ήταν το αγαπημένο σας; Κατά το πέρασμα του χρόνου τα παιχνίδια άλλαξαν υλικό, μορφή και όνομα αλλά η ουσία παρέμεινε ίδια. Δείτε τη λίστα του Greektoys Children’s Revolution® και θα εκπλαγείτε με την ομοιότητα που έχουν τα αρχαία παιχνίδια με τα σημερινά παιχνίδια!

1. Τροχήλατα παιχνίδια

Από τα αγαπημένα παιχνίδια των αγοριών ήταν τα ζωόμορφα παιχνίδια με ρόδες, στα οποία έβαζαν ένα χαλινάρι για να μπορούν να τα “οδηγούν”.

pull toy horse

pull toy duck

 

Αυτό το πήλινο αλογάκι είναι 3000 ετών και μαγεύει τους επισκέπτες στο μουσείο του Κεραμικού. Δίπλα ένα σύγχρονο ξύλινο παπάκι έχει ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα!

2. Κούκλες

Το αρχαιότερο παιχνίδι στον κόσμο εξελίχτηκε από θρησκευτικό ειδώλιο και πήρε τη μορφή της κούκλας για να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των κοριτσιών.

Η πλαγγόνα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν κούκλα, συνήθως φτιαγμένη από πηλό, με γυναικεία μορφή και περίπλοκα χτενίσματα στα μαλλιά. Κάποιες φορές η ενδυμασία της κούκλας ήταν ζωγραφισμένη, άλλες φορές τα κορίτσια έφτιαχναν πάνινα ρουχαλάκια. Χαριτολογώντας θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την πλαγγόνα με τη Barbie της σημερινής εποχής.

Top