Ανοιχτά σχολεία δήμου Αθηναίων: δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και άθλησης

Κάθε Δευτέρα 17:00-19:00, από 2 Οκτωβρίου έως και 18 Δεκεμβρίου στο 99ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Υγείας 11Α, Άγιος Παντελεήμονας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

«Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» στα Ανοιχτά Σχολεία

Η seveneleven ομάδα θεάτρου, ανακοινώνει την έναρξη της δράσης «Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μετατρέπει τα σχολικά κτίρια σε κέντρα συνάντησης και δημιουργίας για όλη τη γειτονιά, φιλοξενώντας μια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισμού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτομα όλων των ηλικιών.

Η δράση «Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία» απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, τα οποία μέσα από τη γνωριμία τους με τα κλασικά παραμύθια θα μεταμορφωθούν σε μικρούς συγγραφείς ενός νέου βιβλίου, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη της δικής τους φαντασίας. 

Λίγα λόγια για τη δράση

Η σχέση του παιδιού αλλά και του ανθρώπου κάθε ηλικίας με τα παραμύθια αποτελεί μία διαχρονική αξία. Τα παραμύθια αναπτύσσουν και ισχυροποιούν τη φαντασία και την δημιουργικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την θετική σκέψη, την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και την πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Μέσα από την διαδικασία συγγραφής ενός πρωτότυπου παραμυθιού, θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, να προσωποποιήσουν τα δικά τους σύμβολα και να ταυτιστούν με τους ήρωές τους.

Στις τελευταίες μας συναντήσεις, θα παραστεί και η εικονογράφος Μυρσίνη Μανέτα, για να γνωριστεί με την συγγραφική ομάδα και να ακούσει τις προτάσεις των παιδιών.

Επιπλέον πληροφορίες για την seveneleven ομάδα θεάτρου και τις δράσεις της, μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Ιστοσελίδα: www.seveneleven.me
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/seveneleven.tc/
Κανάλι στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCspR4rbQDd8Dt7gKkACtFnw
Υπεύθυνοι δράσης: Νότης Παρασκευόπουλος (690 6278450) & Κωνσταντίνα Μαλτέζου (693 6159929)

Πηγή

Top