Animated short films για τους μικρούς φίλους που «μένουν» σπίτι

Θυμόμαστε αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που έχουν απασχολήσει τις βραδιές στο κόκκινο χαλί

Από την Πέπη Νικολοπούλου

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, μικρής διάρκειας που είτε ήταν υποψήφιες είτε κέρδισαν τελικά ένα Oscar στη σχετική κατηγορία. Έτσι μπορείτε μαζί ή μόνα τους να τις παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον:

Kitbull (2019)

To Kitbull είναι μία ακόμη παραγωγή της Pixar και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα “Sparkshots” της εταιρίας, στο πλαίσιο του οποίου δίνεται η ευκαιρία στους υπαλλήλους της Pixar να κάνουν με ένα μικρό budget τη δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων. Η σκηνοθεσία και η ιστορία είναι της Rosana Sullivan.

Στην ταινία παρακολουθούμε ένα μικρό γατάκι που ζει μέσα σε χαρτοκιβώτια και κάδους σκουπιδιών να αναπτύσσει μια ξεχωριστή και τρυφερή σχέση με έναν κακοποιημένο σκύλο.

Hair (2019)

To Hair είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρής διάρκειας που κέρδισε το Oscar την περσινή χρονιά. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Matthew A. Cherry σε συμπαραγωγή του Karen Rupert Toliver κυκλοφόρησε το 2019 καθώς και σε βιβλίο με την εικονογράφηση της Vashti Harrison.

Στην ταινία παρακολουθούμε τον Stephen, τον μπαμπά της Zuri να προσπαθεί να της φτιάξει τα ατίθασα, κατσαρά μαλλιά της παρακολουθώντας τις οδηγίες μιας blogger.

The Fantastic Flying Books of Mrs Morris Lessmore (2011)

«Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία», αφού κέρδισαν πάνω από δώδεκα φεστιβάλ κινηματογράφου, η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερης Κινούμενης Μικρής Ταινίας στα 84α Βραβεία Όσκαρ.

Σκηνοθεσία του William Joyce και του Brandon Oldenburg, την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε το Moonbot Studios στο Shreveport της Λουιζιάνα.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο βιβλιοφάγος Lessmore και η μαγική βιβλιοθήκη. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί και το βιβλίο.

Paperman (2012)

Το Paperman κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2012, συνοδεύοντας την υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ ταινία της Disney, Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα.

Σύλληψη και σκηνοθεσία του John Kahrs. Ασπρόμαυρος σχεδιασμός στο χέρι, και μια ανέλπιστη και συγκινητική ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Στην ταινία παρακολουθούμε ένα μοναχικό νέο στη Νέα Υόρκη, και την προσπάθειά του, μετά από μια τυχαία συνάντηση με μία όμορφη κοπέλα, να προσελκύσει την προσοχή της ….φτιάχνοντας αεροπλανάκια από χαρτί.

Pip (2018)

H ταινία Pip είναι η μόνη ταινια που δεν έφτασε στο κόκκινο χαλί αν και κέρδισε 30 βραβεία σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Σκηνοθέτης ο Πορτογάλος Bruno Simões.

Πρωταγωνιστής ο Pip ένα χαριτωμένο σκυλάκι που με μεγάλη αφοσίωση θέλει να εκπαιδευτεί ως σκύλος που φροντίζει τους τυφλούς. Η ταινία έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει φτάσει να έχει περισσότερα από 300.000.000 views στο YouΤube.


Πηγή

Top