Αισθητηριακά παιχνίδια για παιδιά

Τι είναι τα αισθητηριακά παιχνίδια

για  παιδιά έως 12 ετών

Πρόκειται για παιχνίδια που βοηθούν βρέφη και παιδιά να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν το περιβάλλον με τις αισθήσεις τους. Τα παιχνίδια αυτά συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν περισσότερα ερεθίσματα, να βελτιώσουν τη λεπτή κινητικότητά τους, να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για εξερεύνηση, ακόμη και να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, μιας και προσπαθούν μέσω της γλώσσας να εκφράσουν την αισθητηριακή εμπειρία τους.

Παιχνίδια αφής 

Μάσκα αλεπού

Ζητάμε από το παιδί να φορέσει τη μάσκα αλεπού και τοποθετούμε μπροστά του διάφορα αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας όπως π.χ. μια μπάλα, ένα μαντήλι, ένα μικρό μουσικό όργανο, ένα αρκουδάκι, ένα μολύβι, ένα πλαστικό πιάτο, ένα βιβλίο, ένα τάπερ, ένα αυτοκινητάκι κ.λπ. Ζητάμε από το παιδί να μας περιγράψει τι είναι αυτό που πιάνει και πώς το κατάλαβε.

Παιχνίδι γεύσης

Το παιδί φοράει πάλι τη μάσκα αλεπού. Τοποθετούμε αυτή τη φορά μπροστά του διάφορα μπουκαλάκια (ένα με νερό, ένα με λεμονάδα, ένα με λίγο αλάτι κ.λπ.) ή εναλλακτικά μικρά κομμάτια από φρούτα και αφού τα γευτεί του ζητάμε να μας πει τι είναι αυτό που μόλις δοκίμασε.

Παιχνίδι ακοής

 Πείτε στο παιδί να φορέσει τη μάσκα αλεπού. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν βλέπει πλησιάστε το και παίξτε διάφορα μικρά μουσικά όργανα όπως φλογέρα, κουδουνάκια, μαράκες, ντέφι, τυμπανάκι, καστανιέτα, οκαρίνα, rainstick κ.λπ. (δείτε περισσότερα εδώ). Ζητήστε του πάλι να αναγνωρίσει τον κάθε ήχο και αφού τον αναγνωρίσει, δώστε του το μουσικό όργανο για να παίξει για λίγο με κλειστά τα μάτια.

Και μία ακόμη πρόταση από την Cherry mommy που μας άρεσε πολύ. Δείτε εδώ 

Μαντήλια ρυθμικής

Δωρεάν έξοδα αποστολής

 

Top