Η «Aida» του Στάθη Λιβαθινού online από την Εθνική Όπερα των Βρυξελλών

Την όπερα «Aida» του Giuseppe Verdi, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, η οποία είχε παρουσιαστεί το 2017 στην Εθνική Όπερα των Βρυξελλών, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε online μέσα από το site του ίδιου του οπερατικού οργανισμού.

Μία από τις πιο καινοτόμες λυρικές σκηνές της Ευρώπης, η Εθνική Όπερα των Βρυξελλών (La Monnaie), ύστερα από υποχρεωτικό κλείσιμο λόγω του Κορονοϊού, αποφάσισε να διαθέσει online, έως τις 19 Απριλίου 2020, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες παραγωγές της των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο της καινούριας διαδικτυακής της «Εικονικής σεζόν».

Ανάμεσά τους και τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi«Aida», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, η οποία είχε ανέβει στη σκηνή της  La Monnaie το 2017 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Aida

Λίγα λόγια για το έργο

Με πόλεμο και πράξεις βίας στο προσκήνιο, η «Aida» αφηγείται την ιστορία ενός συναρπαστικού ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στην Αιγύπτια πριγκίπισσα, Άμνερις, τον αξιωματικό, Ρανταμές και την αιχμάλωτη Νούβια πριγκίπισσα, Αΐντα.

Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός λαμβάνοντας υπόψιν διαχρονικά ζητήματα, όπως η ανάδυση του εθνικισμού, ο αγώνας για την ελευθερία και η εξορία, διερευνά τις διαφορετικές όψεις της συγκεκριμένης όπερας, στην οποία οι προσωπικές επιθυμίες έρχονται αντιμέτωπες με το αίσθημα του καθήκοντος και το ατομικό με το συλλογικό πεπρωμένο.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ.

Συντελεστές:

Μουσική Διέυθυνση: Alain Altinoglu
Παίζουν: Adina Aaron, Nora Gubisch, Andrea Carè, Δημήτρης Τηλιακός.
Σκηνογραφία: Alexander Polzin
Φωτισμός: Αλέκος Αναστασίου

Πηγή

Top