5ο Σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας στη Μυτιλήνη

Το Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και η Χορωδία Animato διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά, το 5ο Σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας με την Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, ΗΠΑ) από 20 έως 24 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Το φετινό σεμινάριο περιλαμβάνει δύο ενότητες, με την πρώτη εξ αυτών να απευθύνεται σε μουσικοεκπαιδευτικούς και τη δεύτερη σε μαέστρους χορωδιών: 

Α) Η πρώτη ενότητα απευθύνεται σε μουσικοεκπαιδευτικούς και αφορά τη διδασκαλία μέσω του BodySinging. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ο συνδυασμός κίνησης και τραγουδιού κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος/πρόβας μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές/χορωδούς να κατανοήσουν καλύτερα τα μικρο- και μακρο-δομικά στοιχεία της μουσικής και να καλλιεργήσουν περαιτέρω την εκφραστικότητα τους, αποκτώντας ταυτόχρονα μία περισσότερο ολιστική σχέση με το τραγούδι που περιλαμβάνει ολόκληρο τον «εαυτό» τους. Καινοτομία του φετινού σεμιναρίου είναι η ύπαρξη εργαστηριακής παιδικής χορωδίας, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τη διδάσκουσα να δουλεύει με παιδιά.

Β) Στη δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου, η οποία απευθύνεται σε μαέστρους, η Dr. Hibbard θα διδάξει στοιχεία από το σύστημα καταγραφής της κίνησης του Rudolf Laban, με σκοπό οι συμμετέχοντες να τα χρησιμοποιήσουν σαν εργαλεία για την ανάπτυξη ενός προσωπικού «λεξιλογίου» κινήσεων σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά σχήματα διεύθυνσης. Για την πρακτική εξάσκηση των μαέστρων θα υπάρχει μικρό φωνητικό σύνολο, ενώ κάθε βράδυ θα υπάρχει πρόβα με τη χορωδία του σεμιναρίου. 

Επιπλέον, για δεύτερη χρονιά προσφέρονται προσεμιναριακά μαθήματα διεύθυνσης που απευθύνονται σε αρχάριους μαέστρους και θα λάβουν χώρα 18 και 19 Αυγούστου. Σε αυτά τα μαθήματα, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Βερβέρη, θα καλυφθούν τα πιο βασικά στοιχεία διεύθυνσης (σχήματα διεύθυνσης, εναρκτήρια κίνηση, κόψιμο, είδη διεύθυνσης κτλ), για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως μαέστροι αλλά νιώθουν ότι δεν είναι έτοιμοι ή χρειάζονται κάποια επανάληψη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αντώνη Βερβέρη, πρόεδρο του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και μαέστρο της Χορωδίας Animato.
τηλ. 6976087969 / email: antonis_ververis@yahoo.com, Inbox Antonis Ververis

Προκήρυξη σεμιναρίου-αίτηση συμμετοχής
Αίτηση

facebook event

Top