Πέντε γκρουπ που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε στο Athens Technopolis Jazz Festival

Κάθε στιγμή σ’ αυτό το free fest είναι – ή πρέπει να θεωρείται – πολύτιμη. Από την Τρίτη ως και την Κυριακή η Τεχνόπολη γεμίζει με μουσικές που μας προσκαλούν και μας προκαλούν να τις ακούσουμε (με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο ). Όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια highlights.

Portico Quartet

Το βρετανικό γκρουπ – που κλείνει τα δρώμενα του φεστιβάλ την Κυριακή το βράδυ – ξέρει να φτιάχνει ποικίλα κολάζ διαφορετικών μουσικών στυλ, δημιουργώντας έτσι συναρπαστικά ακουστικά σάουντρακ.

 

Grandbrothers 

Ο Erol Sarp (πιάνο ) και ο Lukas Vogel (ηλεκτρονικά ) – το Σάββατο – δημιουργούν πρωτόγνωρους ηχητικούς συνδυασμούς χρησιμοποιώντας δόκιμες αυτοσχεδιαστικές τεχνικές.

 

Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Δεν είναι που είναι δικός μας, δεν είναι που (έτσι κι αλλιώς ) το αξίζει. Είναι γιατί βάζει την πολίτικη λύρα στη θέση που ήταν το σαξόφωνο στα ευρωπαϊκά jazz σχήματα. Και με την παρέα του κάνουν ένα ωραίο ταξίδι – την Τετάρτη

 

Yuri Honing

Ο Ολλανδός σαξοφωνίστας – που παίζει με το γκρουπ του την Παρασκευή – είναι ήδη γνωστός μας. Και είναι από τους κορυφαίους της european jazz.

 

Luca Ciarla

Αυτοαποκαλείται “ο βιολιστής στη λούπα”. Κι αυτό τα λέει όλα για τον Ιταλό βιολιστή που παίζει την Πέμπτη.


Πηγή

Top