Μια σύγχρονη και εναλλακτική προσέγγιση της σόλο ακουστικής κιθάρας – Συναυλίες & Σεμινάρια

 Η Εύα Ατματζίδου προσκαλεί τον Trevor Gordon Hall σε μια σύγχρονη και εναλλακτική προσέγγιση της solo ακουστικής κιθάρας 

8 – 16 Δεκεμβρίου 2018  

2nd Fingerstyle Invitation to Greece Eva Atmatzidou invites Trevor  Gordon Hall

Η fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια και συνθέτρια Εύα Ατματζίδου, μετά από τη διεθνή κυκλοφορία των συνθέσεών της και έχοντας καταφέρει να ανήκει στο δυναμικό της παγκοσμίου εμβέλειας αμερικάνικης δισκογραφικής εταιρείας Candyrat Records, προσκαλεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αμερικανό Trevor Gordon Hall, έναν ξεχωριστό δεξιοτέχνη κιθαρίστα και συνθέτη του είδους, αλλά και εμπνευστή και εφευρέτη του Kalimbatar (συνδυασμός κιθάρας με Kalimba – αφρικανικό πιάνο) .

Έχοντας μια σύγχρονη και διευρυμένη αντίληψη για την κιθάρα, την προσεγγίζουν σαν μια πλήρη ορχήστρα, αξιοποιώντας όλα τα μέρη της (όχι μόνο τις χορδές) και δημιουργούν με τις πρωτότυπες ιδέες τους και τις υψηλών απαιτήσεων καινοτόμες τεχνικές τους έναν τεράστιο πλούτο ηχοχρωμάτων και μουσικών εικόνων, που αν δεν το δει κανείς, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι μπορούν να παραχθούν από μια κιθάρα. Σύνθετοι ρυθμοί – κρουστά, μπάσα και μελωδίες ακούγονται ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα προσωπικό “λεξιλόγιο”, που κινείται ευέλικτα ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ και είδη. 

Ο δύο δεξιοτέχνες σολίστες θα ξεδιπλώσουν τον δημιουργικό τους κόσμο, παρουσιάζοντας τις πρωτότυπες συνθέσεις τους για solo fingerstyle ακουστική κιθάρα, αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία τους.

Ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης σε σχέση με την κιθάρα και τις δυνατότητές της.

* Τις συναυλίες ακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων σε σχέση με το είδος αυτό, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του Fingerstyle, τον τρόπο σκέψης, αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές που τον πλαισιώνουν.

 

 
Πρόγραμμα συναυλιών και σεμιναρίων:
 
Καλαμάτα
 
8/12 Συναυλία (Studio του Μεγάρου Χορού – 20:00)
9/12 Σεμινάριο (Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – 10:00)
 
* Σε συνεργασία με το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.
 
Αθήνα
 
10/12 Συναυλία (Beton 7 – 21:00)
12/12 Σεμινάριο / Έκθεση* (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων – 19:00)
 
* Παράλληλα με το σεμινάριο στο Κ.Ε.Τ θα ακολουθήσει “Έκθεση Ακουστικής Κιθάρας Ελλήνων Κατασκευαστών” ( Χρ. Βουλαδάκη, Χορδόφωνον, Παβέζα-Παπάζογλου) καθώς και των εκδόσεων Fagottobooks και της Soto Onstage, αντιπρόσωπο της Fishman στην Ελλάδα, η οποία θα χαρίσει με κλήρωση έναν humbucker μαγνήτη ακουστικής κιθάρας Fishman NEO-DO2 σε κάποιον από τους συμμετέχοντες. Με την υποστήριξη του Ιαμβικού Ωδείου.
Θεσσαλονίκη
 
14/12 Συναυλία ( Το Αβγό – 21:00)
16/12 Σεμινάριο (Ω2 Πρότυπο Μουσικό Εργαστήρι – 18:00)
 
Γιαννιτσά
 
15/12 Συναυλία (Λόφος / Φιλίππειο – 21:30)
16/12 Σεμινάριο (Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών – 10:30 για παιδιά)
16/12 Σεμινάριο (Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών – 12:00 για ενήλικες)
* Τιμή εισόδου στις συναυλίες: 10 ευρώ. 
* Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια: 20 ευρώ. Τα σεμινάρια στο Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες θα γίνουν με ελεύθερη είσοδο.
 
Facebook event Σεμινάριο / Έκθεση* (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων)
 
 
 
 
Trevor Gordon Hall

O Trevor Gordon Hall, εξερευνητής της κιθάρας και των δυνατοτήτων της, έχει ήδη 8 δίσκους στο ενεργητικό του, συναυλίες σε πάνω από 14 χώρες και σε ιστορικούς χώρους, από το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη μέχρι το Σινικό τείχος. 

Είναι μεταξύ άλλων και ο εμπνευστής ενός οργάνου που συνδυάζει την κιθάρα με την Kalimba, του Kalimbatar, όπως το ονομάζει, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα εκφραστικά του μέσα και τις δυνατότητες στην κιθάρα.

Στο παίξιμο του συναντά κανείς ένας εύρος μουσικών καταβολών, που συγκινούν και εντυπωσιάζουν. 

Έχει συμπράξει με τα μεγαλύτερα ονόματα της fingerstyle σκηνής και ανήκει στο δυναμικό της κορυφαίας στο είδος αυτό δισκογραφικής εταιρείας Candyrat Records. 

www.trevorgordonhall.com

 
 
Eva Atmatzidou

Η Εύα Ατματζίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα fingerstyle ακουστική κιθαρίστρια και συνθέτης, της οποίας οι συνθέσεις κυκλοφόρησαν διεθνώς από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records (Trenova, 2016), κινώντας από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον και γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή και αναγνώριση, τόσο από το κοινό αλλά και από καταξιωμένους κιθαρίστες του είδους.
Ευρηματική και απρόβλεπτη, πειραματίζεται με τα όρια της ακουστικής κιθάρας και την αντιμετωπίζει σαν μια μοντέρνα και πλήρη ορχήστρα, εξερευνώντας ακατάπαυστα τις δυνατότητες του οργάνου και αναζητώντας νέους ορίζοντες μουσικά.

Καθηγήτρια κλασικής κιθάρας με πολύπλευρες παράλληλες μουσικές αναζητήσεις, απόφοιτος Ψυχολογίας με εκπαίδευση στις Ε.Μ.Δ., στα πλαίσια της ευρύτερης καλλιτεχνικής της δράσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ξεκίνησε από το 2017 να υλοποιεί την ιδέα της “Fingerstyle Invitations to Greece”, προσκαλώντας στη  χώρα μας καταξιωμένους συνθέτες και κιθαρίστες του είδους, για κοινές συναυλίες και σεμινάρια γύρω από το Fingerstyle.

 

 

Photos by Dimitris Eliadis 

 

 

 

 

Kalamata

​8/12 Concert  (Dance Megaron  – 20:00)

9/12 Workshop (Theo Angelopoulos Amphitheater – 10:00)

 

* In collaboration with the 8th Kalamata Guitar Festival

Athens

​10/12 Concert (Beton 7 – 21:30)

12/12 Workshop / Exhibition (K.E.T. – 19:00)

 

Thessaloniki

​14/12 Concert (To Avgo – 21:00)

16/12 Workshop (Ω2 Protipo Mousiko Ergastiri – 18:00)

>>

Giannitsa

​15/12 Concert (Lofos / Philippeio – 21:30)

16/12 Workshop (Mousiko Ergastiri – 10:30 for children)

16/12 Workshop (Mousiko Ergastiri – 12:00 for adults)

 

 

Top