«17473 Freddie Mercury»: Ένας αστεροειδής συνεχίζει το σόου στον ουρανό

Ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός Freddie Mercury, το «αστέρι» του ροκ συγκροτήματος Queen, θα ταξιδεύει πλέον στον ουρανό, όπως πάντα ήθελε και τραγουδούσε.

Ένας αστεροειδής πήρε το όνομά του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις ημέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής «17473 Freddie Mercury», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

Η ονοματοδοσία αποφασίσθηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των Queen Brian May, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Mercury, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Ο Freddie Mercury έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Beatles και ο Bruce Springsteen, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους.

Γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 και το πραγματικό όνομά του ήταν Farrokh Bulsara, προτού το αλλάξει επισήμως σε Freddie Mercury το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.

Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως ενώ ξεχώριζε για την καλλιτεχνική του τόλμη και έμπνευση. Άλλωστε, ο ίδιος συνήθιζε να λέει «I’m just a musical prostitute, my dear. I won’t be a rock star. I will be a legend».

Πηγή

Top