8 ήμερο σεμινάριο frame drumming στα Χανιά

Ρυθμικό ταξίδι στην Κρήτη! 
1 με 8 Σεπτέμβρη, Χανιά

Σας καλούμε με χαρά σε ένα μουσικό, εκπαιδευτικό αλλά και απολαυστικό ταξίδι στην Κρήτη! Η αναγνωρισμένη μουσικός και συνθέτης Marla Leigh Goldstein (βραβείο Grammy για κρουστά και φλάουτο) θα είναι μαζί μας στα όμορφα Χανιά για να διδάξει ένα 8 ήμερο σεμινάριο frame drumming (κρουστά τύπου μπεντίρ / ταρ). Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους!

* Κάθε μέρα θα επικεντρωθούμε στην εκμάθηση ενός διαφορετικού στυλ παιξίματος, ποικίλων ρυθμικών δεξιοτήτων αλλά και αυτοσχεδιασμού. Θα μάθουμε ρυθμούς από όλο τον κόσμο, παραδοσιακούς και διαλογιστικούς.

* Θα έχουμε δύο ημέρες “πολιτιστικών εκδρομών” για να γνωρίσουμε την ιστορία του αρχαίου πολιτισμού της Κρήτης.

* Το παίξιμο τυμπάνων είναι μια αρχαία μορφή τέχνης που χρησιμοποιείται από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για προσωπική / ομαδική απόλαυση αλλά και τελετουργικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.
Ο ήχος του είναι όμοιος με τον πρώτο ήχο που ακούμε ως έμβρυα στην μήτρα της μητέρας μας – τον ήχο της καρδιάς της! Μέσω των δονήσεων που δημιουργούνται, μπορείτε εύκολα να βιώσετε τις ισχυρές, μυστικιστικές τους θεραπευτικές ιδιότητες!

* Στην αρχαία Κρήτη, το τύμπανο τύπου frame drum χρησιμοποιήθηκε στον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό για τις τελετουργίες που γίνονταν στους ναούς της Μεγάλης Μητέρας, για εορτασμούς του Διονύσου και άλλων θεών. Η Ελλάδα είναι επίσης η καταγωγή της θεάς Ρέας (που ονομάστηκε και Κυβέλη από τους Ρωμαίους) η οποία απεικονίζεται καθισμένη σε θρόνο λιονταριών κρατώντας ένα τύμπανο στο χέρι. Οι ιέρειές της, λέγονταν Μέλισσες οι οποίες επίσης έπαιζαν τύμπανα, χόρευαν και τραγουδούσαν στις γιορτές της.

Η MARLA LEIGH είναι έμπειρη μουσικός με ειδίκευση στα κρουστά και το φλάουτο (έχει πάρει βραβείο Grammy). Είναι μία από τις λίγες γυναίκες επαγγελματίες στα κρουστά στον κόσμο. Είναι μια εμπνευσμένη και ενεργητική εκπαιδευτικός και χαρισματική εκτελέστρια.
Η Ακαδημία που έχει δημιουργήσει προσφέρει ηλεκτρονικά προγράμματα εκμάθησης, καθώς και εργαστήρια, retreats, εκδρομές και συναυλίες παγκοσμίως. Kαθοδηγεί retreats για πάνω από 15 χρόνια, και λατρεύει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά σε αυτές τις “ρυθμικές αποδράσεις διακοπών”!

Η Marla υποστηρίζει τα Cooperman Frame Drums και έχει συνεργαστεί μαζί τους για να δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό πρωτότυπο Drum – “The Marla Tar”. Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Frame Drum Online Academy, μιας online πηγής για την εκμάθηση frame drumming.

www.marlaleigh.com
www.marlaleigh.com/framedrumacademy

Η ΠΟΛΥΑΝΑ Δημητροπούλου retreat organizer/ facilitator θα διδάξει ελληνικούς παραδοσιακούς Χορούς και Τραγούδι με τοπικούς ρυθμούς και θα μοιραστεί και άλλα ιδιαίτερα πράγματα (σαμανικό ταξίδι, κλπ.). Είναι επίσης η διοργανώτρια όλων των πολιτιστικών εκδρομών στην Κρήτη.
Η Πολυάνα γεννήθηκε στην Ελλάδα και το έργο της επικεντρώνεται στη θεραπεία μέσω τελετουργικών τεχνών και δημιουργικής έκφρασης. Ως ταξιδιώτης του κόσμου έχει μελετήσει και ασκήσει διάφορες μεθόδους σύγχρονων και αρχαίων θεραπευτικών παραδόσεων. Εμπνευσμένη και καθοδηγούμενη από τους δασκάλους της, έπλεξε το δικό της συνδυασμό και δημιούργησε το RHEA Temple – Ritual Healing Arts, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την εξέλιξη και αρμονία.

Εγγραφές και παραπάνω πληροφορίες στο https://marlaleigh.com/greece/
** Για locals έχουμε ειδικές τιμές και προσφορές, επικοινωνήστε στο greeceretreat2019@gmail.com

Facebook event

 

 

Top