Σεμινάριο Chopin

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ οργανώνει Σεμινάριο Chopin, με ομιλητές τον ομότιμο καθηγητή του Royal Holloway, μουσικολόγο Jim Samson και τον διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη Νίκο Χριστοδούλου, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 – 20.00. στην Αίθουσα 921 στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη (Ζωγράφου).

Ο Jim Samson θα μιλήσει με θέμα “Interpreting the Chopin sources: pedagogy and creative process” («Ερμηνεύοντας τις πηγές του Chopin: παιδαγωγία και δημιουργική διαδικασία»). Ο Νίκος Χριστοδούλου θα μιλήσει με θέμα “Some remarks on sonata form in Chopin’s works. Piano Sonata No. 3 and Barcarolle” («Παρατηρήσεις για τη μορφή σονάτας στο έργο του Chopin. Σονάτα για πιάνο αρ. 3 και Βαρκαρόλλα»).

Οι ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά.

Ο διακεκριμένος μουσικολόγος Jim Samson είναι κορυφαίος διεθνώς ερευνητής του έργου του Chopin, με πολλά σχετικά βιβλία και δημοσιεύσεις. Είναι επίσης ένας από τους τρεις επιμελητές της σειράς The Complete Chopin: A New Critical Edition (εκδόσεις Peters). Ο μαέστρος Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος συνεργάζεται με ευρωπαϊκές ορχήστρες (βραβευμένη δισκογραφία έργων Σκαλκώτα κ.α.), ήταν επιμελητής του Συμποσίου Chopin το 2010, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Top