«Ο Μετανάστης» του Τσάρλι Τσάπλιν με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη κρατική ορχήστρα Αθηνών, το ίδρυμα Fluxum και το πολιτιστικό κέντρο flux laboratory, προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό την προβολή της ταινίας «ο Μετανάστης» του Τσάρλι Τσάπλιν με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, της οποίας την μουσική επένδυση έχει συνθέσει ο Ελληνο-Γάλλος συνθέτης Stephane Chapis και θα ερμηνεύσει η εθνική ορχήστρα με μουσικούς όλων των ηλικιών, γιορτάζει τα 100 χρονιά το 2017. Θα προβληθεί στις 27 Νοέμβριου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο μίας βραδιάς-εκδήλωσης, προσκαλώντας όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κινητοποιηθούν για τα παιδιά προσφυγών και μεταναστών.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτήριων θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου δράσης του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού για τα παιδιά στους καταυλισμούς. Το ίδρυμα Fluxum και το flux laboratory δεσμεύονται για τη σωστή διεξαγωγή και την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου, που θα διαρκέσει όλο το 2017.

Έχοντας τη μουσική ως κοινό παρονομαστή, ο Stephane Chapis και οι μουσικοί της ορχήστρας έδωσαν το παρόν λίγες ήμερες πριν στο κέντρο προσφυγών στο Λαύριο και προσέφεραν στα παιδιά με ένα workshop και μία σειρά ανταλλαγών γύρω από μία θεματική παγκόσμιας εμβέλειας, αυτή των παραδοσιακών ήχων και μελωδιών που κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα λάβει τη μορφή μίας ταινίας μικρού μήκους που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα του στη διάρκεια αυτής της ίδιας βραδιάς.

Πηγή 

Top