Κύκλος γνωριμίας με τη μουσική ψυχοθεραπεία & Εκπαιδευτικό σεμινάριο εισαγωγής στη μουσικοθεραπεία στο «ηχώ»

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στο «ηχώ»!

Σύντομος κύκλος γνωριμίας με τη μουσική ψυχοθεραπεία και η έναρξη του 5μηνου εκπαιδευτικού σεμιναρίου εισαγωγής στη μουσικοθεραπεία με μια εξαιρετική ομάδα εισηγητών.

Κύκλος 4 συναντήσεων γνωριμίας με τη μουσική ψυχοθεραπεία

 

Τετάρτες 10, 17, 24 & 31 Οκτωβρίου | 20:00–22:00 | Κέντρο Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ», Ναρκίσσων 13 Χαλάνδρι

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 210 68 98 078 ή μέσω της φόρμας που θα βρείτε παρακάτω.
Κόστος συμμετοχής: 100€ (+ΦΠΑ)

Στον κύκλο 4 συναντήσεων γνωριμίας με τη μουσική ψυχοθεραπεία για ενηλίκους, οι συμμετέχοντες θα αποπειραθούν μια νεα ματιά στον εαυτό τους και τον κόσμο μέσα από το ρυθμό, τη μελωδία, την αρμονία και τη σιωπή. Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Φόρμα συμμετοχής

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία

 

7 Νοεμβρίου 2018 – 3 Απριλίου 2019 |Τετάρτες 19.30-21:30
Κέντρο Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ», Ναρκίσσων 13 Χαλάνδρι
Κόστος συμμετοχής: 500€ (400€ για άνεργους/φοιτητές)+ΦΠΑ

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής, σημειώσεις και σχετική βιβλιογραφία.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο ή στο τηλέφωνο 210 68 98 078

Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση μιας συνοπτικής αλλά ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας για το επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και μέσω της βιωματικής εμπειρίας.

Οι είκοσι δίωρες συναντήσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και συζήτηση για διάφορες πτυχές της θεωρίας και της πρακτικής, παρουσίαση μελετών περίπτωσης, βιντεοσκοπημένα και ηχογραφημένα αποσπάσματα από συνεδρίες μουσικοθεραπείας και βιωματικά εργαστήρια.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε όσους ενδιαφέρονται για σπουδές στη μουσικοθεραπεία και θέλουν να μάθουν περισσότερα για την κλινική της πράξη αλλά και να αναστοχαστούν σε σχέση με την επιθυμία, τα κίνητρα και τις δεξιότητές τους αποφασίζοντας αν τους εκφράζει ως επαγγελματική επιλογή
  • σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και της εκπαίδευσης, μουσικούς, φοιτητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τους τρόπους που η μουσικοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ίδιου, των ανθρώπων που φροντίζει ή/και των ανθρώπων με τους οποίους εργάζεται*.

*Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για την δεύτερη κατηγορία συμμετεχόντων αλλά σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

  • θα έχουν αποκτήσει μια συνοπτική αλλά ολοκληρωμένη και ακριβή εικόνα για το επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας,
  • θα έχουν αναπτύξει την ικανότητα διερευνητικής σκέψης σε σχέση με τις θεραπευτικές ιδιότητες και επιδράσεις της μουσικής,
  • θα έχουν έχουν γνωρίσει βασικές δεξιότητες κλινικής παρατήρησης και ανάλυσης της μουσικής αλληλεπίδρασης σε θεραπευτικό πλαίσιο,
  • θα μπορούν να αναστοχαστούν σχετικά με την επιθυμία και τις προσδοκίες τους από την μουσικοθεραπεία ως θεραπεία και ως επάγγελμα
  • θα μπορούν να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της μουσικοθεραπείας και της χρήσης της μουσικής από άλλες ειδικότητες,
  • θα μπορούν να στέκονται κριτικά απέναντι στη σχετική βιβλιογραφία,
  • σε περίπτωση που χρησιμοποιούν τυχόν μουσικές παρεμβάσεις στην επαγγελματική τους πρακτική, θα έχουν αναπτύξει προσοχή, ευαισθησία, ασφάλεια και υπευθυνότητα όντας ενήμεροι για τις θετικές αλλά και πιθανές αρνητικές τους επιδράσεις.

Θα δοθούν βεβαιώσεις σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν τουλάχιστον 17 από τις 20 συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και δεν παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα άσκησης κλινικού έργου μουσικοθεραπείας ούτε χρήσης του τίτλου μουσικοθεραπευτής/τρια για τα οποία χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Εισηγητές:

Οι εισηγητές μουσικοθεραπευτές είναι μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, με μακρόχρονη κλινική εμπειρία, αξιόλογες εξειδικευμένες σπουδές από αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και προέρχονται από διαφορετικές μουσικοθεραπευτικές σχολές και παραδόσεις δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα του εύρους και της ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει το επιστημονικό αυτό πεδίο.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Top