Ελεύθερο εργαστήρι μουσικής παιδείας: Μουσικές του κόσμου

Ο φετινός πρώτος κύκλος του επιτυχημένου θεσμού έχει τίτλο «Μουσικές του κόσμου».

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ενότητα:

«Ο αραβικός μουσικός Μεσαίωνας μεταξύ δύσης και ανατολής», Αναστάσιος Χαψούλας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών.  (Τετάρτη 19 & 26 Οκτωβρίου, 18:00-20:00)
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

Οι επόμενες ενότητες που ακολουθούν είναι:

«Ανατολικά της Δύσης, Νότια του Βορρά. Ιερές εκστατικές μουσικές τελετουργίες», Μιράντα Τερζοπούλου, Λαογράφος, Εθνολόγος (Τετάρτη  2 & 9 Νοεμβρίου, 18:00-20:00)
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό της εισηγήτριας 

«Λόγια περσική μουσική και η μουσική της οθωμανικής αυλής», Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Μουσικός, Μουσικολόγος 
(Τετάρτη 16 & 23 Νοεμβρίου, 18:00-20:00)
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό του εισηγητή

«Η μουσική κι ο χορός της Ινδίας με μια ανθρωπολογική ματιά», Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας του χορού, Μουσικός (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου & 7 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00)
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και το βιογραφικό της εισηγήτριας 

Τα σεμινάρια διεξάγονται τις Τετάρτες και ώρα 18:00 έως 20:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κόστος συμμετοχής: 50€ για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου, 20€ για κάθε ενότητα. 
Φοιτητές: 35€ για όλο τον κύκλο , 15€ για κάθε ενότητα.
Απαραίτητη η εγγραφή.
Εγγραφές: Από 5 Οκτωβρίου, 10:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά
Πληροφορίες: www.mmb.org.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 775|

Το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας, που  εγκαινιάζει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη δια βίου μάθηση, κάτι που εξηγεί και την αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων που κάθε χρόνο σημειώνεται. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό που αγαπάει την έντεχνη μουσική και θα ήθελε να αποκτήσει γενικές γνώσεις, ώστε να την κατανοήσει και να την εκτιμήσει σε βάθος. Μπορεί επίσης να προσφέρει σφαιρική γνώση για τη μουσική σε φοιτητές ή επαγγελματίες από άλλους χώρους του πολιτισμού. Τα σεμινάρια του κύκλου, που συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Για την εγγραφή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το ζητήσουν κατά την εγγραφή τους και εφόσον έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια.

Ο θεσμός εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και στηρίζεται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες για την εγγραφή

Από τις 5 Οκτωβρίου στις 10:00 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, είτε επί τόπου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 10:00 έως 16:45 και Τετάρτη από 10:00 έως 19:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της Αίθουσας.

Κατά την ηλεκτρονική εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα εγγραφής καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής του κόστους για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο.  Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που δίνεται στη φόρμα εγγραφής ή με πληρωμή στο ταμείο της Βιβλιοθήκης εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης εγγραφής. Ειδικότερα όσον αφορά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό ο καταθέτης θα πρέπει να σημειώσει στην αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του και τη λέξη Εργαστήριο

 

14700945_10153774713771326_4433449942330892780_o

Top