Ένα CrazyCello με χιούμορ και πρωτοτυπία!

Η μουσική φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Ενώνει πολιτισμούς. Ξεκουράζει το μυαλό. Η εικόνα καθαρίζει την σκέψη. Μας παρασύρει σε τόπους μακρινούς, αλλά και τόπους κοντινούς. Μας ταξιδεύει στο απόλυτο γαλάζιο. Σε τόπους που επιθυμούμε . Ο Αλέξανδρος Μποτίνης συνδύασε την μελωδία με τη δύναμη της εικόνας. Εμπνεύστηκε από τις ομορφιές του τόπου και κατάφερε με το crazycello του, να αναδείξει με τα βιντεάκια του, τόπους της χώρας μας. Να γίνει πρεσβευτής, της Ελλάδας που αγαπάμε. 

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Μόσχα, με παππού από την Μηλιά Φωκίδας και γιαγιά από την Σαμαρίνα. Μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το Τσέλο. Συνέχισε τις σπουδές του, στην Γαλλία και τη Ρωσία. Τα τελευταία 6 χρόνια, ζει στην Αθήνα κάτω από την πανέμορφη Ακρόπολη. Από μικρό παιδί θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με την κλασική μουσική. Αισθάνεται τυχερός γιατί πάντα υπήρχε μουσική μέσα στο σπίτι. «Όλη η οικογένεια, είμαστε μουσικοί. Γονείς και αδέλφια», μας λέει με καμάρι.

Τον Αλέξανδρο τον συνάντησα στα μονοπάτια των social media. Είδα το βιντεάκι του «Μήλο μου Κόκκινο» και ενθουσιάστηκα με την απόλυτη αρμονία εικόνας και μελωδίας. Ταξίδεψα νοερά με τη βάρκα του και βρέθηκα στο βράχο του εκεί κοντά στο Θεό. Ο Αλέξανδρος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Τολμά να κάνει καινούργια πράγματα. Τις πιο πολλές φορές άγνωστα για τον ίδιο. Ο τολμών όμως νικά και όπως μας εκμυστηρεύεται o ίδιος, είναι ένας χαζομπαμπάς (όπως λέει και ένας φίλος του). Πατέρας δυο παιδιών, που τρέχει από πρόβες με ορχήστρα, σε συναυλίες και συνεργασίες με πολλούς εξαίρετους μουσικούς, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του φτιάχνει Crazy βιντεάκια.

 
Η αξέχαστη εμπειρία με τους Scorpions σε περιοδεία στη Γερμανία

Ο Αλέξανδρος έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες με πολλά σχήματα κι ορχήστρες κατά καιρούς σε διάφορες χώρες. Η πιο αξέχαστη εμπειρία του ήταν όμως αυτή με τους Scorpions. «Όταν μετά από το MTV Unplluged στον Λυκαβηττό που συμμετείχα στο οκτέτο εγχόρδων, μας πήρανε για περιοδεία σε όλη τη Γερμανία! Δε θα ξεχάσω ποτέ την φιλικότητα τους η οποία σε συνδυασμό με τον απίστευτο επαγγελματισμό τους, έκανε τις συναυλίες τόσο ευχάριστες που φάνταζαν σαν όνειρο που δεν θέλεις να τελειώσει» λέει ο χαμηλών τόνων Αλέξανδρος στο humanstoriesgr. και συνεχίζει. «Δεν είμαι κάποιος διάσημος και γνωστός κι ακόμα εκπλήσσομαι όταν λέω σε κάποιον ότι κάνω μουσικά βίντεο στο YouTube που λέγονται CrazyCello και μου απαντάει «CrazyCello; Κάπου το ξέρω αυτό!»».

Πώς προέκυψε όμως το Crazycello; «Το CrazyCello προέκυψε όταν πριν από 6 χρόνια θέλησα να κάνω μια αστεία έκπληξη στην γυναίκα μου για τα γενέθλιά της. Έτσι βιντεοσκόπησα με μια καμερούλα που είχα τότε, το Happy Birthday. Το βίντεο βγήκε πολύ ωραίο κι αποφάσισα να το ανεβάσω στο YouTube. Έτσι όποιος ήθελε μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για ευχή γενεθλίων. Και όντως είχε μεγάλη επιτυχία. Πολλοί το χρησιμοποιούν ακόμα, προκειμένου να ευχηθούν σε οικογένεια και φίλους. Όσο περνούσε ο καιρός λοιπόν, η ιδέα του να κάνω και άλλο βίντεο τριγύριζε στο μυαλό μου. Πέρασαν 5 χρόνια μέχρι να το πάρω τελικά απόφαση. Αυτήν τη φορά, έκανα ένα αστείο Χριστουγεννιάτικο βίντεο. Φόρεσα πιτζάμες και έπαιξα το θέμα Greensleeves στο δωμάτιο της κόρης μου. Μάλιστα ζήτησα από τον αδερφό μου να το βιντεοσκοπήσει με την φωτογραφική του μηχανή. Το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό! Έτσι κάπως, αυθόρμητα ονόμασα τα βίντεο CrazyCello και αποφασίσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κάνει την ηχοληψία και την σκηνοθεσία, να το συνεχίσουμε».

Το τρελό τσέλο δεν πήρε το όνομα του τυχαία, η μελωδία σε κάθε βίντεο εξελίσσεται με διάφορους Crazy τρόπους και συνδυαστικά με το χιούμορ και τα τρελά πλάνα που θα ακολουθούσαν στα επόμενα βίντεο (το παίξιμο στο χιόνι, το υποβρύχιο βίντεο, η βάρκα που πλέει και οι επιβλητικές κορφές των Μετεώρων) το CrazyCello ήταν η καταλληλότερη ονομασία… Και ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το επόμενο βίντεο τους!

CrezyCello κι ένας Έλληνας που γράφει ιστορία με τη μοναδικότητά και το ταλέντο του

Το CRAZYCELLO είναι ιδέα, είμαι εγώ, είσαι εσύ

«Το βιολοντσέλο και τα όμορφα τοπία της Ελλάδας είναι και τα δυο μια μαγεία από μόνα τους. Αν τα παντρέψεις, έχεις την τέλεια συνταγή! Η επιλογή των τοποθεσιών γίνεται πάντα ανάλογα με το κομμάτι και με τις ιδέες που θα μας έρθουν όταν το ηχογραφούμε. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε άπειρες τοποθεσίες».

Το Crazycello είναι ιδέα. Crazycello είμαι εγώ, crazycello είσαι εσύ… Έχει καλούς υποστηρικτές και πολλούς καλούς φίλους που βοηθούν στην οργάνωση αλλά και στην πραγματοποίηση της ιδέας. Χωρίς αυτούς, δε θα υπήρχεCrazyCello. «Το να το φέρουμε εις πέρας βέβαια είναι αρκετά δύσκολο.   Θέλει μεγάλη οργάνωση, προσχεδιασμό και έρευνα. Πολλές φορές φτάνουμε σε κάποιο μέρος και περνάμε όλη την ημέρα ψάχνοντας για το κατάλληλο σημείο ή περιμένοντας τον κατάλληλο καιρό. Έχει τύχει πολλές φορές να γυρίσουμε πίσω χωρίς να έχουμε κάνει γύρισμα επειδή δεν μας άρεσε το μέρος ή επειδή ο καιρός δεν το επέτρεπε».

«Πάντα υπάρχουν φίλοι και γνωστοί που μας βοηθάνε. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει CrazyCello. Ένας φίλος μου, λέει: «το CrazyCello είναι ιδέα, CrazyCello είμαι εγώ, CrazyCello είσαι εσύ..». Π.χ. Για το υποβρύχιο βίντεο μας βοήθησαν δυο επαγγελματίες δύτες, χωρίς αυτούς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να καταφέρω τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εκεί συναντήσαμε πολλές δυσκολίες. Τα πόδια, η καρέκλα και το Τσέλο ανέβαιναν συνέχεια στην επιφάνεια, ήταν αδύνατον να κάνουμε γύρισμα. Ήμασταν μια ώρα μέσα στην κρύα θάλασσα του Φεβρουαρίου μέχρι να βρούμε τον τρόπο. Ευτυχώς για το βίντεο με τη βάρκα στα Τριζόνια είχα τον παιδικό μου φίλο που κατάγεται από εκεί και μου εμπιστεύτηκε τη βάρκα του. Και αυτό το πλάνο ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έπρεπε να οδηγήσω τη βάρκα με τον αγκώνα, να παίζω τσέλο σαν κιθάρα και ταυτόχρονα να ρυθμίζω την ταχύτητα πλεύσης για να είμαι μέσα στο πλάνο της ιπτάμενης τηλεκατευθυνόμενης κάμερας (drone). Αυτό μας πήρε όλη τη μέρα αλλά τελικά το καταφέραμε. Μεγάλη βοήθεια είχα και στα Μετέωρα από δυο φίλους αναρριχητές οι οποίοι κυριολεκτικά μου έμαθαν αναρρίχηση από το μηδέν και με ανέβασαν με ασφάλεια στην κορυφή όπου και τραβήξαμε αυτό το υπέροχο πλάνο με το οποίο τελειώνει το βίντεο «Μήλο μου Κόκκινο»».

CrazyCello και στον βυθό της θάλασσας

Τα συγκινητικά μηνύματα γονέων για τις επιρροές των παιδιών τους από το Crazycello

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι δε γινόταν να προχωρήσουν την ιδέα χωρίς χρηματοδότηση. Είχε χαλάσει ο φακός της κάμερας, δεν είχανε αρκετό εξοπλισμό, θέλανε πιο επαγγελματική δουλειά, χρειάζονταν καινούργια κάμερα, φακούς, stabilizer, μπαταρίες για drone κι αλλά πολλά. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της καμπάνιας. Κι ανάλογα με τη συνεισφορά, δίνονταν τα perks (δωράκια). Κούπες, θήκες κινητών, t-shirts, hoodies, backpacks, καπέλα.«…Με βοήθησαν αμέτρητοι φίλοι καθ’όλη την διάρκειά της καμπάνιας. Η καμπάνια αυτή, ήταν ένα crowdfunding. Θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε «χρηματοδότηση του πλήθος». Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η καμπάνια του Δεκεμβρίου, η οποία πήγε εξαιρετικά καλά δεδομένου της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Είχε πλάκα γιατί οι Έλληνες δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καμπάνιες κι είχα κάθε λογής αντιδράσεις από τον κόσμο: «τι είναι αυτή η καμπάνια;» ή «και πώς συνεισφέρω με like?» ή «είσαι καλά; έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας;». Τελικά όμως είχα μεγάλη ανταπόκριση και υποστήριξη από τον κόσμο που με γέμισαν με δύναμη και όρεξη για τα επόμενα βίντεο».

Η ανταπόκριση του κόσμου απέναντι στην ιδέα του crazycello είναι τεράστια. Αρέσει πολύ και δίνει δύναμη στον Αλέξανδρο αλλά και στην ομάδα του να συνεχίσουν. Το «μήλο μου Κόκκινο» έχει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Όσοι δε γνώριζαν την Ελλάδα, την λάτρεψαν και θέλουν να την επισκεφτούν… «Όταν με βλέπουν από κοντά είναι κατενθουσιασμένοι με κοιτάνε με χαμόγελο, με λάμψη στα μάτια και μου λένε τα καλύτερα, «καταπληκτικό βίντεο» «συνέχισε το, μη σταματάς» «εσύ είσαι ο CrazyCello?» «μα πως μπήκες μέσα στη θάλασσα» «στον βράχο πως ανέβηκες;» και η πιο κλασική ερώτηση: «το Τσέλο τι έπαθε μετά τη θάλασσα;». Γενικά η ανταπόκριση είναι μεγάλη και αυτή με ωθεί να συνεχίσω. Επίσης πολύ μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και στο Ίντερνετ ειδικά τώρα πρόσφατα που ανέβασα το «Μήλο μου Κόκκινο» στο Facebook βλέπω πως κάνει μεγάλη επιτυχία στις ξένες χώρες και σχόλια για το πόσο καταπληκτική είναι η Ελλάδα. Τα καλύτερα σχόλια βέβαια λένε: «Εκεί θα πάμε διακοπές φέτος, τέλος».

Το Χριστουγεννιάτικο βίντεο., στο οποίο φόρεσε τις πιτζάμες του κι έπαιξε το θέμα Greensleeves στο δωμάτιο της κόρης του.

Μεγαλύτερη συγκίνησή όμως αισθάνεται ο Αλέξανδρος όταν γονείς του λένε ότι στα παιδιά τους αρέσουν πολύ τα βίντεο. «Τις προάλλες για παράδειγμα μου είχε γράψει μια μητέρα ότι έχει ένα αγοράκι δυόμιση χρόνων που λατρεύει το βίντεο και χαίρεται πολύ όταν με βλέπει ξυπόλυτο πάνω στο βράχο. Ενώ κάποιοι άλλοι από τη Χιλή μου έστειλαν φωτογραφία της μικρής τους κόρης που ξεκίνησε βιολοντσέλο και λατρεύει τα βίντεο. Αυτά τα μηνύματα με συγκινούν ιδιαίτερα».

Για το crazycello στόχος είναι η χαρά των ανθρώπων, το χαμόγελο και η λάμψη στο βλέμμα. Το ταξίδι του είναι μόλις στην αρχή του , τα καλύτερα έρχονται …ακολουθήστε το… «Το κάθε βίντεο ολοκληρώνει τον στόχο του όταν σε κάνει να χαμογελάσεις και προσθέτει ένα λιθαράκι στην χαρά των ανθρώπων. Να ζούμε τη ζωή μας ελεύθερα, με χαρά και μεράκι και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει…».

CrazyCello facebook
Website

Πηγή

Top