Online Σεμινάριο: Μετάβαση από την Κλασική μουσική στον αυτοσχεδιασμό

 

“Ο αυτοσχεδιασμός, μία δημιουργική και μαγική διαδικασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την γέννηση και την εξέλιξη της Μουσικής.”

 
Το σεμιναριακό μάθημα Μετάβαση από την Κλασική Μουσική στον αυτοσχεδιασμό προέκυψε από την προσωπική ανάγκη, ως μουσικός και εκπαιδευτικός, της δημιουργίας μιας μεθόδου εισαγωγής, στον αυτοσχεδιασμό, αντλώντας παραδείγματα από τον αστείρευτο πλούτο της Κλασικής μουσικής.
Ευελπιστώ, μέσα από την παρατήρηση άμεσων και περιεκτικών παραδειγμάτων, σπουδαίων συνθετών, όπως των Bach, Beethoven, Mozart, Ravel κ.α η φαντασία, η δεξιότητα, καθώς και η ευρηματικότητα τους, να σας τροφοδοτήσουν να ανακαλύψετε και να εξελίξετε, τη δική σας μουσική!
Στάθης Άννινος 
 
   
Αντικείμενο Σεμιναρίου
Η συγκεκριμένη σειρά σεμιναριακών μαθημάτων απευθύνονται σε σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, σολίστες και σε όσους θελήσουν να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Ειδικά για τους μαθητές, η διαδικασία του αυτοσχεδιασμού μπορεί να προσφέρει, χαρά, δημιουργικότητα, να προσθέσει στην αντίληψη, να προάγει την προσωπική έκφραση, να συνεισφέρει στη βαθύτερη κατανόηση της μουσικής και των στοιχείων της, αλλά και να ενισχύσει τη διαδικασία εκμάθησης, ερμηνείας και ακρόασης της. Ο αυτοσχεδιασμός και οι εκφάνσεις του, μπορούν να ενισχύσουν και τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας το μάθημα διαδραστικότερο με τη δημιουργία ασκήσεων μέσα από τις συνθέσεις μεγάλων συνθετών, αναπτύσσοντας παράλληλα την δημιουργικότητα και τη φαντασία. Υπάρχει άλλωστε άμεση συνάφεια της κλασικής μουσικής με τον αυτοσχεδιασμό όπως θα γίνει σαφές μέσα από πληθώρα παραδειγμάτων στη διάρκεια του σεμιναρίου.
 
Ιδανικά κάποιος που θα παρακολουθήσει τη σειρά μαθημάτων, θα εκτεθεί άμεσα σε ιδέες και τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να ξεκινήσει να αυτοσχεδιάζει, θα κινητοποιηθεί από τα αναλυμένα παραδείγματα, με τους ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους συνέθεταν οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής και θα ξεκινήσει να αναζητά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτύξει την τέχνη του και την καλλιτεχνική του δραστηριότητα.
 
Η Σεμιναριακή σειρά μαθημάτων “Μετάβαση από την Κλασική Μουσική στον αυτοσχεδιασμό”, είναι μια δημιουργία του Στάθη Άννινου.
 
Link  σεμιναρίου Www.musiclass.gr/courses/classictoimpro
 
Εισηγητής: Στάθης Άννινος
Ο Στάθης Άννινος είναι πιανίστας, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ιλίου, κάτοχος διπλώματος κλασικού πιάνου και πτυχίου Φούγκας. Μετά το δίπλωμα πιάνου μαθήτευσε κοντά στον Τάκη Φαραζή. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και χώρους ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως: Jeunesses musicales (Παρίσι), Petit Paris d’Athenes, Beer festival θέατρο Βράχων, Eleώnas festival ,Unexpected art festival (Τήνος), Foygaro jazz fest, 3ο Πρόγραμμα ΕΡΑ, Παττίχειο θέατρο Λεμεσού, Ρώσικο Πολιτιστικό κέντρο Λευκωσίας,Φεστιβάλ Αθηνών (Επίδαυρος), Καλλιμάρμαρο . Επίσης, έχει παρουσιαστεί μουσική του για solo piano στο Μέγαρο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με πάμπολους Έλληνες καλλιτέχνες.
Ενδεικτικές συνεργασίες: Δ. Σαββόπουλος, N. Ξυδάκης, Ν.Κυπουργός, Λ. Νικολακοπούλου,Ε. Βιτάλη, Μ. Φαραντούρη, Λ. Μαχαιρίτσας, Δ. Γαλάνη, Φ.Δεληβοριάς, Δ. Μυστακίδης, Α. Τουμπανάκη, Κ. Πολέμη, Θ. Βουτσικάκη, D. Lynch, Γ. Κιουρτζόγλου, Γ.Καλούδη, X. Λαμπράκης, B.Καρίπης, Β. Ρακόπουλος. Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των Κυκλάδων (Ν.Κυπουργός) και του Polis Enseble. Ως ενεργό μέλος έχει παίξει σε σεμινάρια των Daniel Carter, Shai Maestro, Γιώργου Χατζηνίκου ενώ έχει συμμετάσχει ως μουσικό μέλος σε σεμινάριο του Γιώτη Κιουρτζόγλου. Το 2021 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που τιτλοφορείται “ANTHOLOGY” (Ακούστε το)
 
———————————————————————————————————
Top