Αιτήσεις για το Art Campus 2020 «Ο Μότσαρτ στους Δελφούς»

Μια μουσική εβδομάδα για νέους καλλιτέχνες μέσα στη φύση!

Λυρικοί τραγουδιστές και έγχορδοι μουσικοί, θα συναντηθούν στον “Ομφαλό της Γης” παίρνοντας έμπνευση και ενέργεια από το μαγικό  τοπίο των Δελφών, για να μελετήσουν και να ερμηνεύσουν μουσική, να διδαχθούν από σπουδαίους καθηγητές, να εμφανιστούν σε συναυλίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να κάνουν νέες φιλίες!

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής – ένας από τους δύο φορείς που ίδρυσαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με πολλές πολιτιστικές δράσεις για πάνω από 65 χρόνια μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους μουσικούς και η απονομή υποτροφιών μέσα από μουσικούς διαγωνισμούς .

Το Art Campus είναι ένα θερινό μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται για έκτη χρονιά από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής στους Δελφούς, σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Κάθε χρόνο, το εκπαιδευτικό θέμα του Art Campus είναι διαφορετικό και μέχρι σήμερα έχει δώσει την δυνατότητα σε περισσότερους από 300 Έλληνες νέους μουσικούς (έγχορδους, πνευστούς, πιανίστες, κιθαριστές και λυρικούς τραγουδιστές) να συμμετάσχουν σε master classes για σόλο όργανα και φωνή, να δημιουργήσουν μουσικά σύνολα, να ερμηνεύσουν έργα ως σολίστ με ορχήστρα και να εμφανιστούν σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό τόσο στους Δελφούς όσο και στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Art Campus 2020 είναι αφιερωμένο στον Wolfgang Amadeus Mozart δίνοντας έμφαση σε πέντε διάσημες όπερες του μεγάλου συνθέτη, σε έργα για φωνή και σε έργα για σύνολα εγχόρδων.​ Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στηρίζει τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Art Campus οι οποίοι δεν θα καταβάλουν δίδακτρα παρά μόνο τα έξοδα διαμονής και ημιδιατροφής σε χαμηλό κόστος.

Θα διδάξουν:
– ο Άρης Χριστοφέλλης με πιανίστα τον Δημήτρη Γιάκα. Οι σπουδαστές θα διδαχθούν σόλο άριες, ντουέτα και σύνολα από τις ακόλουθες όπερες του Μότσαρτ.
1. Οι Γάμοι του Φίγκαρο
2. Ντον Τζοβάννι
3. Έτσι κάνουν όλες (Cosi fan tutte)
4. Ο Μαγικός Αυλός
5. La Clemenza di Tito

– η Χριστίνα Γιαννακοπούλου με πιανίστα τον Γιάννη Αερινιώτη. Οι συμμετέχοντες στο master class θα διδαχθούν τεχνική και ερμηνεία στα φωνητικά έργα του Μότσαρτ. Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσουν στους Δελφούς θα είναι δικής τους επιλογής.

– ο Δημήτρης Σέμσης. Το master class απευθύνεται σε έγχορδους μουσικούς (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο)που θα συμμετάσχουν σε μεγάλα και μικρά σύνολα εγχόρδων (χωρίς πιάνο) και θα μελετήσουν/διδαχθούν έργα Μότσαρτ.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στηρίζει τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο Art Campus οι οποίοι δεν θα καταβάλουν δίδακτρα παρά μόνο τα έξοδα διαμονής και της ημιδιατροφής τα οποία θα είναι χαμηλού κόστους.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν ακρόασης.
Προθεσμία αποστολής οnline αιτήσεων και βίντεο έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. 

Βρείτε τις online αιτήσεις εδώ. Επικοινωνία: artcampusgr@gmail.com.

Το Art Campus  πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γεωργίου Π. Λιβανού και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

 

Όροι για τους Ενεργούς Σπουδαστές

 

Όριο ηλικίας για τους τραγουδιστές έως 32 ετών
Όριο ηλικίας  για τους έγχορδους μουσικούς έως 28 ετών

Οι υποψήφιοι ηλικίας κάτω των 18 ετών υποχρεούνται να συνοδεύονται ή να αποστείλουν γονική συναίνεση αφού επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές artcampusgr@gmail.com

Επίπεδο
Σπουδαστές αναγνωρισμένων ελληνικών ωδείων επιπέδου Ανωτέρας σχολής και άνω πτυχιούχοι, διπλωματούχοι αναγνωρισμένων ελληνικών ωδείων ή ξένων μουσικών σχολών φοιτητές ή απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων ΑΕΙ.

Συμμετοχή
Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών  είναι περιορισμένος. Συμπληρώστε και στείλτε την αίτηση συμμετοχής τώρα!​

Ακροάσεις
Για την συμμετοχή, εκτός από την αποστολή της online αίτησης, απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή οπτικοακουστικού υλικού είτε με web link (youtube, vimeo) είτε με αποστολή του αρχείου μέσω wetransfer, google drive, dropbox στο e-mail: artcampusgr@gmail.com

Ρεπερτόριο Ακρόασης
Για το τραγούδι: Μία άρια από μία όπερα του Μότσαρτ ή ένα φωνητικό έργο του Μότσαρτ, ελεύθερης επιλογής. Είναι ευθύνη των καθηγητών να επιλέξουν σε ποιό από τα δύο master classes θα συμμετάσχουν οι τραγουδιστές που θα επιλεγούν από την ακρόαση.
Για τα έγχορδα: Ένα έργο Μότσαρτ ή άλλου συνθέτη της κλασικής περιόδου, ελεύθερης επιλογής, διάρκειας έως 7′.

Προθεσμία για αιτήσεις, οπτικοακουστικό υλικό έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

 

Όροι για τους ακροατές

  • Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για όσους ακροατές ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις του Art Campus.
  • Οι ακροατές θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την online αίτηση μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, 2020
  • Η διαμονή, διατροφή και οι μετακινήσεις θα είναι ευθύνη των ακροατών.
  • Εάν υπάρξει διαθεσιμότητα δωματίων στον ξενώνα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, οι ακροατές θα ενημερωθούν εγκαίρως και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την σχετική κράτηση του δωματίου με βάση την ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων​
  • ​Για ημερήσια επίσκεψη, οι ακροατές δεν χρειάζεται να στείλουν αίτηση

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.artcampus.net.

Top