Evgenios Voulgaris & Sokratis Sinopoulos: Inside-Out Dialogues

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου | 21:00 | Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρρόης 39

 

Ευγένιος Βούλγαρης – τοξωτό ταμπούρ 
Σωκράτης Σινόπουλος – λύρα

Ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος διαγράφουν εδώ και δύο δεκαετίες παράλληλες διαδρομές με αφητερία τις μουσικές παραδόσεις τις ανατολικής μεσογείου έχοντας σημαντική συνεισφορά στην αναβίωση της χρήσης ιστορικών μουσικών οργάνων – του τοξωτού ταμπούρ και της πολίτικης λύρας αντίστοιχα – στην σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα μέσω του πολύπλευρου καλλιτεχνικού τους έργου.

Το πρότζεκτ Inside Out Dialogues είναι ένα διαλογικό ηχητικό ταξίδι με σταθμούς έργα παλαιά και σύγχρονα βασισμένα στις λόγιες παραδόσεις τις ανατολής και ενδιάμεσες ενωτικές διαδρομές τα αυτοσχεδιαστικά σχεδιάσματα – ταξίμια στους κώδικες των μουσικών δρόμων – μακάμ. Σκοπός του ταξιδιού, ο συντονισμός στην διαλογιστική δύναμη των συγκεκριμένων μουσικών παραδόσεων και η μετουσίωση τους σε μια κοινή συναισθηματική προβολή των μουσικών που συνδιαλέγονται επί σκηνής. “Τα εντός, έξω”.

Θα παρουσιάσουν την δουλειά τους live στο Underflow record store & art gallery την Δευτέρα 23/10.

Έναρξη: 21:00
Είσοδος: 10 ευρώ

Ευγένιος Βούλγαρης
΄Εχει πραγματοποιήσει συνεργασίες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με ένα μεγάλο αριθμό μουσικών δημιουργών. Ανάμεσά τους οι: Χρήστος Τσιαμούλης, Ross Daly, Νίκος Κηπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νότης Μαυρουδής. Από το 1995 συνεργάζεται με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ έχει επίσης συμπράξει με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στην προσωπική του δισκογραφία συμπεριλαμβάνονται τα cd: Ταξίδια (σε συνεργασία με τη Δώρα Πετρίδη), Το Μήνυμα του Πρίγκιπα (με το Χρήστο Γαλανόπουλο), Αψιλίες (με τους Δημ, Μυστακίδη, Θ. Αθανασίου και Α. Τσαρδάκα), Ψυθιριζοντας το Ρεμπέτικο (με τον Δημήτρη Μυστακίδη) και Modal4 (με τους Θάνο Γκουντανο, Δημήτρη Τασούδη και Παύλο Σπυροπουλο). Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει επίσης μουσική για θέατρο: «Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», «Η Σταχομαζώχτρα», «Η Γυναίκα της Ζάκυνθoς», (Ιόνιο Θέατρο), «Τέλος του Παιχνιδιού» και «Πάπισσα Ιωάννα» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας). Το 2007 εξέδωσε σε συνεργασία με τον Βασίλη Βανταράκη το βιβλιο «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου: Σμυρναίικα και Πειραιώτικα Ρεμπέτικα» (εκδόσεις Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής – Fagotto. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Σωκράτης Σινόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με την Μαρία Γαλάνη και τον Βασίλη Γρατσούνα, θεωρητικά με τον Μιχάλη Αδάμη και βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι με τον Γιάννη Τσιαμούλη. Το 1988 ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και ένα χρόνο αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός του «Λαβύρινθος». Έκτοτε, συνεργάζεται με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε διάφορα μουσικά σχήματα, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων έχει ηχογραφήσει για την Blue Note με τον Charles Lloyd και για την Harmonia Mundi με τον Jean Quihen Queyras. Το 1999 βραβεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών: «Μελίνα Μερκούρη». Το 2010 δημιούργησε το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Το πρώτο άλμπουμ του κουαρτέτου εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο “Eight Winds” και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Top