Τα παραμύθια “αγγίζουν” τις Καλές Τέχνες

«13ης Ημερίδας Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…! Τα παραμύθια ‘αγγίζουν’ τις Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Θέατρο, Λογοτεχνία Μουσική, Χορός!» / Σάββατο 27 Μαρτίου

 

 

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα,το Πανεπιστήμιο Frederick,το Βιβλιοπωλείο Rivergate με υποστηρικτή το Ελληνικό τμήμα ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν τη 13η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας με θέμα: «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…! Τα παραμύθια ‘αγγίζουν’ τις Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Θέατρο, Λογοτεχνία Μουσική, Χορός!», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 27Μαρτίου 2021, ώρα 9:00-12:45, μέσω της διαδικτυακής Πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι/οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν στη δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη και ειδικότερα στον τρόπο που οι τέχνες επικοινωνούν με τη λογοτεχνία.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει διαδικτυακά εργαστήρια με θεωρητικό και βιωματικό μέρος, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας Λιάνα Δενεζάκη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Μάρω Θεοδωράκη, Μαριλένα Καββαδά, Αννα Κουππάνου, Θοδωρής Παπαϊωάννου, καθώς και παρουσίαση από την κυρία Δέσπω Φρειδερίκου, καλλιτέχνιδα, παιδαγωγό και καθηγήτρια τέχνης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή, αλλά και την προτίμησή τους για ένα από τα εργαστήρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://events.rivergate.cy από τις 27 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τις 14 Μαρτίου 2021. Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα σταλεί ο σύνδεσμος της Ημερίδας αμέσως μετά την εγγραφή τους, για να μπορέσουν να ενωθούν στη διαδικτυακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick. Σημειώνεται ότι, όσοι/όσες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα θα λάβουν εκ των προτέρων, και μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς, τον φάκελο της Ημερίδας, που θα περιλαμβάνει τα σχετικά έγγραφα της Ημερίδας, το βιβλίο του/της συγγραφέα του/της οποίου/οποίας το εργαστήρι θα παρακολουθήσει, τα απαιτούμενα υλικά για το εργαστήρι, και το πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας.

Το κόστος συμμετοχής είναι: €25 (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται το βιβλίο, τα υλικά των εργαστηρίων και τα έξοδα αποστολής). Περαιτέρω πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://events.rivergate.cy Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα της Ημερίδας, οι περιγραφές των εργαστηρίων και τα βιογραφικά των εισηγητών. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

9:00-9:15

Χαιρετισμοί 

Αναστασία Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου  Frederick

Βασιλική Νίκα, Πρόεδρος Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Βικτωρία Παύλου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου  Frederick

AίγληΤούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate

9:15-10:15

Δέσπω Φρειδερίκου: “Ενα ταξίδι μέσα απο την Τέχνη και την Λογοτεχνία”

10:15-12:30

 Εργαστήρια με τους συγγραφείς:

Βαγγέλη Ηλιόπουλο / Λιάνα Δενεζάκη

Μάρω Θεοδωράκη / Μαριλένα Καββαδά

΄Αννα Κουππάνου / Θοδωρής Παπαϊωάννου

 Παρουσίαση προγράμματος: Χρυσάνθη Κάτζη

 
Πληροφορίες Συμμετοχής
1. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδυκτιακά μέσω πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

2. Στα πρώτα δύο μέρη συμμετέχουν όλοι.

3. Εργαστήρια:- Δηλώστε συμμετοχή σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ εργαστήριο του συγγραφέα της επιλογής σας.  Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση πέραν του ενός εργαστηρίου.

4. Βιβλίο / Υλικά Εργαστηρίου / Επισυναπτόμενα της Ημερίδας και Πιστοποιητικό Συμμετοχής:- Θα παραλάβετε βιβλίο του/της συγγραφέα, υλικά (αν υπάρχουν), επισυναπτόμενα της ημερίδας και Πιστοποιητικό συμμετοχή, μέσω εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής θα αναγράφει το όνομα σας όπως εσείς το καταγράψετε στην δήλωση συμμετοχής.

5. Κωδικοί Συμμετοχής:- Θα λάβετε μέσω email οδηγίες για να συνδεθείτε με την διαδυκτιακή Πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σας. Αυτή η σύνδεση και οι κωδικοι είναι προσωπικοί και ισχύουν μόνο για ένα άτομο.

Παρακαλώ διαβάστε την εγκύκλιο πρωτού προβείται σε κράτηση

 

Οργανωτική Επιτροπή:
Αναστασία  Φρειδερίκου, Πρόεδρος Συμβουλίου  Πανεπιστημίου Frederick
Αίγλη Τούμπα, Βιβλιοπωλείο Rivergate
Χρυσάνθη Κάτζη, Αν. Καθ., Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Αναπλ.Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Frederick

 

 Συγγραφείς

 
 
Μαριλένα Καββαδά
 
 
Άννα Κουππάνου
 
Θοδωρής Παπαϊωάννου
 
 
Top