Ζωγραφιές

Crotti Evi
€ 14,90   € 13,40 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Κατανοήστε τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από τα σχέδιά τους

Τα παιδιά δεν είναι πάντα σε θέση να εκφράσουν με λόγια τον εσωτερικό τους κόσμο, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις απογοητεύσεις τους. Αλλά όταν ζωγραφίζουν ή σχεδιάζουν, «φλυαρούν» ελεύθερα και χωρίς μισόλογα, αποτυπώνοντας στο χαρτί τον χαρακτήρα τους και όλα όσα κρύβουν μέσα τους. Ακόμα και ένα απλό σκιτσάκι μάς λέει κάτι για τον μικρό δημιουργό του, αρκεί να μπορούμε να το αποκρυπτογραφήσουμε σωστά: Καλύπτει η ζωγραφιά όλη την επιφάνεια του χαρτιού, χρησιμοποιεί συγκεκριμένα χρώματα, πιέζει έντονα το μολύβι; Γιατί δεν έβαλε χέρια στη φιγούρα του μπαμπά, γιατί έβαλε ψηλά κάγκελα στο σκίτσο του σπιτιού του;

Η ικανότητα να ερμηνεύουν τέτοια «εικαστικά» μηνύματα είναι πολύ σημαντική για τους γονείς. Τους βοηθά να κατανοήσουν ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τα συναισθήματά του παιδιού τους, έτσι ώστε να σεβαστούν τις φυσικές κλίσεις και δυνατότητές του και να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την ανατροφή του.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό κείμενο. Φιλοξενεί πάμπολλες ζωγραφιές παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας μαζί με ιδιαίτερα διορατικέςψυχολογικές ερμηνείες. Περιλαμβάνει επίσης 4 χρήσιμα τεστ, που ερμηνεύουν τις συμπεριφορές και τις σκέψεις των παιδιών, και μας επιτρέπουν να καταλάβουμε σε βάθος την προσωπικότητα και τα συναισθήματά τους.

«Εμείς οι ενήλικες έχουμε το καθήκον να αποκρυπτογραφήσουμε αυτή τη μη λεκτική επικοινωνία. Με λίγη εξάσκηση, κοινή λογική και προπαντός αγάπη θα καταλάβουμε ότι οι ζωγραφιές μάς μιλούν, και δεν λένε ποτέ ασήμαντα πράγματα».

«Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει εξηγήσεις, συμβουλές και οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε, να κατανοήσετε και να ερμηνεύσετε τις πιο σημαντικές πτυχές των σχεδίων των παιδιών, ξεκινώντας από τις πρώτες μουντζούρες, που γίνονται γύρω στην ηλικία των 12 μηνών, μέχρι τα πιο σύνθετα έργα, που δημιουργεί το παιδί στα πρώτα χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης».

Περιεχόμενα

  • Μεγαλώνοντας μαζί

ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ
- Τα στοιχεία που πρέπει να παρατηρηθούν
- Εργαλεία και τεχνικές σχεδίασης
- Η χρήση του χρώματος
- Τα σύμβολα

ΑΤΓΟ ΤΗ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
- Οι πρώτες μουντζούρες και η εξέλιξή τους
- Εξελιγμένα σχήματα και μορφές
- Κατανοώντας την προσωπικότητα του παιδιού

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΣΤ
- Το τεστ της ανθρώπινης μορφής
- Το τεστ του δέντρου
- Το τεστ του σπιτιού
- Το τεστ της οικογένειας
- Σχέδια από όλο τον κόσμο

ISBN
978-960-635-003-0

Εκδόσεις
Πεδίο

Επίπεδο
1+ ετών

Έτος έκδοσης
2018

Σελίδες
240

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
21x17

Σχετικά προϊόντα