Το αγαπημένο παιχνίδι

Παπαδημητρίου Χίλντα (μετάφραση)Leonard Cohen
€ 16,96   € 15,25 Τιμή με έκπτωση
Άμεσα διαθέσιμο

...Θέλω ν' αγγίζω τους ανθρώπους σαν μάγος, να τους αλλάζω ή να τους πληγώνω, να αφήνω το σημάδι μου, να τους ομορφαίνω. Θέλω να είμαι ο υπνωτιστής που δεν διακινδυνεύει να αποκοιμηθεί ο ίδιος. Θέλω να φιλάω με το ένα μάτι ανοιχτό...

Στο Αγαπημένο Παιχνίδι, ο Κοέν αναδεικνύεται μαιτρ της αφήγησης, ιδιοφυής νοσταλγός, και σκληρά συμπονετικός.

Οι εναλλαγές της ψύχραιμης, εποπτευτικής ματιάς και της φορτισμένης με λεπταίσθητη συγκίνηση νοσταλγίας είναι συναρπαστικές. Βολικά χωρισμένο σε τέσσερα βιβλία, το μυθιστόρημα απλώνεται σε δύο δεκαετίες, από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1950, και ιστορεί τις φάσεις της διάπλασης και της διαμόρφωσης ενός ποιητή που είναι εραστής της ζωής, λάτρης αθεράπευτος του κάλλους, καταγραφέας των ψυχικών και πνευματικών διακυμάνσεων, παρατηρητής των όσων συμβαίνουν γύρω του, σε μιαν εποχή ραγδαίων αλλαγών (πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, πολεοδομικών).

Τα τέσσερα βιβλία παρακολουθούν τέσσερις περιόδους της ζωής του Λόρενς Μπρίβμαν (παιδική ηλικία, εφηβεία, πρώτη νιότη, ενηλικίωση) που όλες είναι διάστικτες από τον ερωτικό πόθο, τη λαχτάρα για γνώση, και κυρίως για έκφραση αυτής της γνώσης, για μια ποιητική του βίου. Ο Λόρενς/Λέοναρντ ανήκει σε μια γενιά που της στερείται εξαρχής το δικαίωμα στον ηρωισμό, στο μεγαλείο, στη θυσία. Δεν έχουμε να κάνουμε πια με τις ένδοξες ουλές της μάχης, αλλά με το πυώδες σπυράκι. Ο κόσμος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλάζει άρδην, τώρα το έπος εξοστρακίζεται, το κόκκινο της φωτιάς και το μαύρο της απόγνωσης γίνονται ένα φαιό που θα επικρατήσει, ακόμα και ενδυματολογικά, στην πρώτη μεταπολεμική εποχή, μια εποχή σαστισμάρας και θλίψης, χαμηλών τόνων και μύχιων ρήξεων.

ISBN
960-8309-44-1

Εκδόσεις
Μελάνι

Έτος έκδοσης
2005

Σελίδες
278

Διαστάσεις
21x14

Σχετικά προϊόντα