Μικροί Αρχαιολόγοι

Μπορμπουδάκη Κούλα Κοντογιάννης Λευτέρης (εικονογράφηση)
€ 15,00   € 12,75 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Ένα παιδικό βιβλίο – ένα εγχειρίδιο, καλύτερα – για το πώς μπορεί ένα παιδί να γίνει αρχαιολόγος. Να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο της αρχαιολογίας, να μάθει τα βασικά βήματα για το τι κάνει ένας επιστήμονας στους χώρους που έχουν αναγνωριστεί ως αρχαιολογικοί.

Η Κούλα Μπορμπουδάκη, αρχαιολόγος με μεγάλη δράση σε ανασκαφές σε Αθήνα, Κρήτη και Μακεδονία, έγραψε τα δέκα πρώτα βήματα που θα οδηγήσουν ένα παιδί στον φανταστικό κόσμο της αρχαιολογίας και με απλό, αλλά εξαιρετικά λεπτομερή τρόπο εξηγεί στους επίδοξους αρχαιολόγους πώς ξεκινάμε μια ανασκαφή.

Δείχνει τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, εξηγεί τι είναι το ημερολόγιο ανασκαφής, τί είναι τα ευρήματα και τι θεωρείται εύρημα, πώς και πού επιλέγουν οι αρχαιολόγοι να κάνουν ανασκαφές, τι είναι στρωματογραφία, πώς γίνεται η συντήρηση των ευρημάτων, η διαχείριση και η ταξινόμηση τους ακόμα και το πληροφορίες αντλούμε από κάθε εύρημα.

Ένα εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο χωρισμένο σε δέκα κεφάλαια – βήματα, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να γίνουν στο μέλλον αρχαιολόγοι ή όχι.

ISBN
978-960-599-209-5

Εκδόσεις
Κυριακίδης

Γλώσσα
Ελληνικά

Επίπεδο
9+ ετών

Έτος έκδοσης
2017

Σελίδες
48

Εξώφυλλο
Χαρτόδετο

Διαστάσεις
22x24

Σχετικά προϊόντα