Η τεχνική του πιανίστα

Μιροσνίκοβα ΝαταλίαΜιρόσνικοφ Αλέξης
€ 16,00   € 14,40 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Κλίμακες αρπισμοί συγχορδίες

Η «Τεχνική του Πιανίστα» είναι το βασικό και αναγκαίο βιβλίο τεχνικής για κάθε πιανίστα και για κάθε πιανίστρια. Σ' αυτό περιέχονται όλες οι μείζονες και οι ελάσσονες κλίμακες, οι οποίες παρατίθενται σε ευθεία, σε αντίθετη και σε κίνηση τρίτης, σε κίνηση έκτης και σε κίνηση δεκάτης. Συγκεντρώνονται όλες οι τρίφωνες μείζονες και ελάσσονες συγχορδίες, οι αρπισμοί τους με μετατροπές σε ευθεία και σε αντίθετη κίνηση, καθώς και οι αρπισμοί της δεσπόζουσας και της ελαττωμένης συγχορδίας.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς στον πρόλογό τους, διατηρούν τον καθιερωμένο δακτυλισμό, ενώ προτείνουν κατά περιπτώσεις εναλλακτικό δακτυλισμό. Προσφέρουν έτσι τη δυνατότητα στους σπουδαστές να επιλέγουν, ανάλογα με τη φυσιολογία του χεριού τους, την περισσότερο βολική εκδοχή.

Ας προστεθεί ότι η παρούσα εργασία περιλαμβάνει εισαγωγικό άρθρο, στο οποίο εκτίθενται με συνοπτικό τρόπο η πορεία εξέλιξης της πιανιστικής τεχνικής, ενώ διατυπώνονται ορισμένες απόψεις περί της παιδαγωγικής και της μεθόδου.

Οι συγγραφείς θεωρούν ότι η εργασία τους θα εκπληρώσει το σκοπό της, εάν προσελκύσει το ενδιαφέρον ιδιαιτέρως των νέων πιανιστών και των αρχαρίων παιδαγωγών. Το κύρος της μεγάλης ρωσικής σχολής του πιάνου, καθώς και η προσωπική φήμη των συγγραφέων εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της «Τεχνικής του Πιανίστα».

Δείτε τα περιεχόμενα και ένα απόσπασμα του βιβλίου:

ISBN
960-7075-78-1

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2001

Σελίδες
112

Διαστάσεις
21x30

Κωδικός "Εύδοξος"
59360542

Σχετικά προϊόντα