Το Παρίσι εν καιρώ ειρήνης

Gilles Martin - ChauffierΣτρίγκος Γιάννης (μετάφραση)
€ 15,00   € 13,45 Τιμή με έκπτωση
Άμεσα διαθέσιμο

Στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ανάμεσα στους γηγενείς Γάλλους, ζουν διάφορες εθνότητες, συγκεντρωμένες ως επί το πλείστον μέσα σε τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα: Άραβες, Εβραίοι, Αφρικανοί, Κινέζοι... Θεωρητικά, σε ειρηνική συνύπαρξη. Αρκεί όμως μια σπίθα για να πάρει φωτιά το καζάνι που βράζει.

Έγραψε ο τύπος:

«Το "Παρίσι εν καιρώ ειρήνης" είναι το καλύτερο βιβλίο του 2011. Σπάνιας δύναμης μυθιστόρημα, βέβηλο, οξυδερκές, διαυγές και θαρραλέο. Ο Μαρτέν-Σωφιέ ακολουθεί μια μέθοδο που τη θαυμάσαμε κυρίως στα αριστουργήματα του Φίλιπ Ροθ: πολλαπλασιάζει τις οπτικές γωνίες, δίνοντας τον λόγο στους πρωταγωνιστές. Ζήτω η λογοτεχνία» (Le Figaro)

«Άρτιο, συναρπαστικό, ξεκαρδιστικό» (Le Point)

«Ο Ζιλ Μαρτέν-Σωφιέ εξιστορεί την άνοδο του κοινοτισμού σ' ένα μυθιστόρημα εκουσίως προκλητικό. Η αφήγηση εκτυλίσσεται με επιδεξιότητα και η πλοκή είναι απολαυστική. Το βιβλίο δεν είναι απλώς καλοδουλεμένο, αλλά εμπεριέχει κι έναν προβληματισμό για τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα» (Marianne)

«Με πρόσχημα την αστυνομική πλοκή, ο Ζιλ Μαρτέν-Σωφιέ χλευάζει όλους τους φανατισμούς. Με πολύ χιούμορ βάζει στο στόχαστρό του τη φαλλική κοινωνία, μακελεύοντάς τη με κομψότητα» (L' Express)

«Ύφος γρήγορο, γλώσσα παραστατική, ειρωνική, μείγμα του Λεό Μαλέ και του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ. Ο τόνος είναι εύθυμος, η πραγματικότητα όχι και τόσο. Δεν το διαβάζουμε αυτό το βιβλίο, καλπάζουμε μαζί του» (Le Nouvel Observateur)

ISBN
978-960-435-418-4

Εκδόσεις
Πόλις

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2014

Σελίδες
384

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
21x14

Σχετικά προϊόντα