Πρέσπα: Τα μονοπάτια της φύσης και της ιστορίας, ένας περιπατητικός οδηγός

€ 25,00   € 22,50 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος

Θέλετε να ανακαλύψετε και να χαρείτε τις ομορφιές της Πρέσπας; Προμηθευτείτε τον νέο οικοτουριστικό οδηγό που προσφάτως εξέδωσε η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ).

Πρόκειται για έναν πλήρη οδηγό με πλούσια στοιχεία για τη γεωλογία, την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και τις ανθρώπινες δραστηριότητες της περιοχής.

Η έκδοση περιέχει 1 πολυσέλιδο οδηγό και 4 οικοτουριστικούς χάρτες. Ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεσή σας μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 14 προτεινόμενα μονοπάτια και να εξερευνήσετε μόνοι σας τις ομορφιές της περιοχής.

Η έκδοση αυτή είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών να αναβαθμίσει την ως τώρα διαθέσιμη στους χάρτες της περιοχής πληροφορία, προβάλλοντας πιο συστηματικά και λεπτομερειακά το τοπίο και το ανθρώπινο στοιχείο της περιοχής.

Χαρτογραφώντας και περιγράφοντας δεκατέσσερα επιλεγμένα μονοπάτια τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, στοχεύουμε στο να ενθαρρύνουμε τον ευαισθητοποιημένο επισκέπτη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν βαθύτερα το φυσικό περιβάλλον και την αλληλεπίδρασή του με τον άνθρωπο.

Έτσι, οι χάρτες και το βιβλίο έχουν έναν τέτοιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ώστε και να ενημερώνουν τον μη εξειδικευμένο επισκέπτη αλλά και να ικανοποιούν τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Ένα ακόμα όφελος είναι ότι οι χάρτες περιέχουν σημαντικές πληροφορίες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επιστήμονες που εργάζονται για τη μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος της Πρέσπας.

Αυτή η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Aage V. Jensen (Δανία) και διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

ISBN
9789608581173

Εκδόσεις
Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών

Γλώσσα
Αγγλικά, Ελληνικά

Προορισμός
Μακεδονία

Έτος έκδοσης
2009

Σελίδες
203

Διαστάσεις
22,4x13,1

Σχετικά προϊόντα