Ήθος και πάθος (e-book)

Honorato Dalila
€0,00
Διαθέσιμο

Aρετή και δύναμη στην ανθρώπινη έκφραση

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

Το βιβλίο Ήθος & Πάθος ανιχνεύει την προσπάθεια του ανθρώπου να επικοινωνεί. Η ρητορική, η φυσιογνωμική, η ηθική, η ψυχολογία, η εκγύμναση του σώματος και το πολιτικό μάρκετινγκ είναι όλα μέσα που χρησιμοποιεί για να πετύχει το στόχο του.

Η συγγραφέας, με το ιδιαίτερο προσωπικό της ύφος, πετυχαίνει να αποδώσει, με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο, ένα δύσκολο ακαδημαϊκό θέμα.

«Από την αρχή ως το τέλος της πορείας μας, προς όποια κατεύθυνση και αν κινηθούμε -είτε από το παρελθόν προς το παρόν είτε αντίστροφα- καταγράφεται μια διαρκής αγωνία του ανθρώπου να ανακαλύψει τον αποτελεσματικότερο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους συνανθρώπους του, να μεταδώσει επιτυχώς το μήνυμά του και να μην εξαπατηθεί. Ορισμένοι θεώρησαν ως λύση την απαγόρευση του ψεύδους, αλλά οι κανόνες που πρότειναν δεν ήταν εφαρμόσιμοι· άλλοι υποστήριξαν ότι η αλήθεια είναι απροσπέλαστη για τους ανθρώπους χωρίς τη βοήθεια του θεού· άλλοι αντέτειναν ότι η αλήθεια δεν είναι σημαντική εάν διακυβεύεται η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος· άλλοι θέλησαν να απομονώσουν τα συναισθήματα και τα πάθη από το σώμα και αναζήτησαν την αλήθεια μόνο με τη βοήθεια του ορθού λόγου· άλλοι πίστεψαν ότι ανακάλυψαν το κλειδί στην αυθεντική φυσική κατάσταση του ανθρώπου και πρότειναν τη ρήξη με το κοινωνικό σύστημα· άλλοι, τέλος, υποστήριξαν πως η αλήθεια βρίσκεται μέσα στον καθένα και πως γι' αυτό το λόγο είναι πολλαπλή και ανέφικτη όσο το άτομο δεν βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στο νου, τα αισθήματα και το σώμα».

ISBN
960-7075-97-8

Εκδόσεις
Fagottobooks

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2005

Σελίδες
440

Διαστάσεις
17x23

Σχετικά προϊόντα